Replike patika su bukvalno na sve strane. Kopije su sve bolje pa se mnogi pitaju kako ih otkriti. Ne baš tako lako, pošto su falsifikati sve verniji originalnim modelima.

I to je ozbiljan problem. Ne samo za biznis i robne marke već i za korisnike koji će platiti original a dobiti kopije patika koje nemaju karakteristike originalnog modela. I onda će se recimo raspasti. Ili ćete dobiti povredu noge.

Stvar je zapravo toliko ozbiljna da čak i eksperti za patike ponekada ne mogu da prepoznaju replike patika. Falsifikatori koriste sve napredniju tehnologiju i sve su efikasniji u kopiranju originalnih patika.

A uz sve zastupljeniju online kupovinu, pogotovo zbog korona virusa, replike postaju velika pretnja tržištu.

Replike patika – Kako ih otkriti

https://www.instagram.com/p/CBMgsdwHi76/?utm_source=ig_embed

Do sada, provera originala je bila praktično jedino moguća ukoliko imate pouzdan original i onda upoređujete sa potencijalnom replikom. To je često bilo nemoguće.

E pa ne više.

Sada možete da skinete aplikaciju CheckCheck na telefon i otkrijete da li su patike original ili kopija, odnosno replika, odnosno prljavi falsifikat.

“Naš cilj je da uz pomoć CheckCheck aplikacije pomognemo ljubiteljima patika da izbegnu falsifikate”, objašnjava koosnivač kompanije Edi Abramov.

Aplikacija utvrđuje originalnost patika različitih kompanija: Nike, Jordan YEEZY i drugih najvećih proizvođača.

Koristi jedinstvenu tehnologiju koju su razvijali godinama i iskustvo iz industrije. Za proveru patika potrebno je do 30 minuta.

“Naš servis je dostupan u bilo koje vreme i možemo da garantujemo originalnost za kupovinu patika bez obzira na vreme i mesto”, kaže Abramov.

Aplikacija koristi veštačku inteligenciju za prepoznavanje replika, odnosno problematičnih mesta na fotografijama koje šalje korisnik. “Tradicionalni način autentifikacije patika zasnovan na mišljenju zajednice je zastareo”, dodaje koosnivač Arnold Luk.

Na kraju provere, rezultate do kojih je došla aplikacija proveravaju i živi ljudi kako bi rezultat bio sasvim pouzdan. I zato se i čeka 30 minuta.

Takođe, platforma pruža korisnicima pregrš saveta i alata da i sami prepoznaju replike patika.

Najbolje od svega je – cena.

Provera patika košta svega 1 dolar, što je stvarno smešna cifra pa skoknite i skinite aplikaciju za iphone ili android. Ako vam je 30 minuta mnogo, postoji i aplikacija koja prepoznaje kopije patika za 30 sekundi.  via: hypebeast

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime