Reciklirana odeća je sve traženija roba i to je super vest. Vidite, ljudi polako shvataju da će konzumerizam potpuno upropastiti našu planetu i prirodu. A modna industrija je među najgorima po pitanju zagađenja zbog ogromne količine vode i hemikalija koje se troše u svim procesima proizvodnje, od uzgajanja pamuka, pa do njegove obrade kako bi nastao tekstil. I jedna od najgorih stvari koje možemo da radimo jeste da kupujemo jeftine krpice brze mode koje ćemo nositi par puta i onda baciti. Potrošnja resursa za takve stvari je ogromna i potpuno besmislena, koliko god da su jeftine. Da sve bude još gore, upravo to je sve češća praksa.

Sasvim suprotno od toga je korišćenje polovnih second hand stvari što uvek preporučujemo i naravno recikliža odeće. Ovde imate priču u second hand odeći i zašto je ok kupovati je.

Trebalo bi da znate kako je Patagonia jedan od pionira odgovornog poslovanja i spore mode. Još od devedesetih upozoravaju na opasnosti industrije po prirodno okruženje. Pre par godina su čak platili oglas i pozvali ljude da za crni petak NE kupe njihovu jaknu ako im zaista ne treba.

Reciklirana odeća – Patagonia jakna

A sada su napravili i jaknu koja je potpuno urađena od recikliranih materijala. U pitanju je moderna, ultra topla jakna koja je unutra i spolja reciklirana.

Dolazi u tri boje a urađena je u sherpa fleece finišu spolja, dok je postavljena i punjena perjem. I to ne novim već prikupljenim, opranim i ponovo iskorišćenim pačijim i guščijim perjem.

reciklaza odece

Čak je i postava urađena od recikliranog poliestera.

Cena reciklirane jakne je 279 dolara, što nije malo ali nije ni previše. A uz to možete biti sigurni da će trajati godinama, ako ne i decenijama. Sherpa fleece materijali su izuzetno izdržljivi a Patagonia ime jeste garancija kvaliteta i dugotrajnosti. A uz to je neverovatno kul!

Ovde imate i video o Patagonia Fleece jaknama i duksevima:

reciklirana odeca

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime