Nike je upravo održao prvi ikad SNKRS Showcase i predstavio najbolje patike za sezonu 2024. Sportska kuća je najavila 30 modela patika koje će se pojaviti tokom 2024. godine. Naravno, biće njih i više, ali ovi modeli su posebno značajni.

Ono što je zanimljivo za prvi SNKRS događaj je činjenica da je Nike promenio koncept. Do sada su se novi modeli obično pojavljivali prvi u glasinama, pa na netu uz određene slike da bi na kraju bili i zvanično predstavljeni.

Pogledajte: Kako očistiti patike

Nike želi da poremeti ovu praksu. Već sada znamo za 30 novih patika koje će se pojaviti u prodavnicama u 2024. godini.

I ne samo to već su objavljeni i brjni detalji o svakom aspektu špatika u okviru kolekcija: Classics, Retro, Air Mak, ACG i SB Dunk…

Evo najvažnijih noviteta i modela!

Nike patike 2024

Nike The Classics kolekcija

Nike The Classics kolekcija patika 2024
Nike The Classics kolekcija patika 2024

Nike se svake godine, pa čak i svake sezone priseća svojih legendarnih modela u okviru Classics kolekcije. Za 2024. godinu planiran je Air Foamposite One koji će se pojaviti u „Roial“ i „Eggplant“ bojama. Patika koju nismo viđali poslednjih godina je LD-1000, a prikana je u plavoj i zlatnoj boji. Naravno Nike bez Dunk i Air Force 1 modela je nezamislim pa je tako i za sezonu 2024. Dunk Low bi trebalo da stigne u „Silver/Blue“ finišu, a najavljena su i dva klasika CO.JP — „Reverse Curri“ i „Reverse Ultraman“. Što se tiče Air Force 1 patika, njegova niska verzija stiže i to kao omaž svetskim metropolama i slave Las Vegas, Seul i Šangaj.

Nike Retro Kalecia

Nike Retro kolekcija patika 2024.
Nike Retro kolekcija patika 2024.

Sa „retro“ strane stvari, ponovo se vraćaju niz silueta stare škole. Glavna faca u grupi je Clogposite, za koji se priča da će biti predmet saradnje sa Supreme sledeće godine. Ove patike bi trebalo da budu objavljene u potpuno beloj, potpuno žutoj i „Chrome“ boji. Planirano je i pet Pegasus 2005 boja. Pegasus Vave i Air Terra Humara su već prikazani u crnoj. Air Footscape Voven model stiže u „Rainbov“ završnoj obradi platna.

Kolekcija Air Max

Kolekcija Air Max patika 2024.
Kolekcija Air Max patika 2024.

Legendarni Air Max ima čime da se pohvali za sezonu 2024. i to već od prolećne sezone. Najavljena je nova kolaboracija sa COMME des GARCONS. „Big Bubble“ linija se takođe proširuje sa Air Max 1 ’86 otkrivenim u „Roial Blue“ boji. Nike Air 180 stiže u dva nova finiša – „Ultramarine“ i „Full 180“.

Nike Kolekcija ACG

Nike Kolekcija ACG 2024.
Nike Kolekcija ACG 2024.

Ekstremna linija Nike ACG ostaje značajna u liniji proizvoda, kako za outdoor, tako i za streetware. ACG Rufus dolaziu zelenoj i braon boji i obe su spremne za stazu. ACG Izi je prava zvezda za sezonu 2024. sa crnom bojom dizajna sa patent zatvaračem. Biće tu i modela ACG Mountain Fli 2 sa GORE-TEKS materijalom za prirodnjačke aktivnosti.

Kolekcija Nike SB Dunk Low – „Citi of Love”

Kolekcija Nike SB Dunk Low 2024.
Kolekcija Nike SB Dunk Low 2024.

Na kraju, ali ne i najmanje bitna je Nike SB Dunk Low koja se bavi Parizom, odnosno Gradom ljubavi. Ovaj model je izvesno napravljen za Dan zaljubljenih 2024. Pripremljene su dve boje: jedna ima prljavo beli izgled, a druga je „Burgundi Crush“.

Svi fanovi Nike brenda imaju čemu da se raduju za sezonu 2024. zato što stiže pregršt zanimljivih i atraktivnih patika sa legendarnim Swoosh znakom.