Nike Air Max Scorpion patike donose revoluciju za jesen 2022. Već neko vreme najavljivane i željno iščekivane, Air Max Scorpion predstavljaju budućnost Nike patika. Noviteti su digitalna proizvodnja i najveća evolucija Nike Air tehnologije i đona. U procesu dizajniranja sportisti su učestvovali čime bi trebalo da je dostignut neverovatan nivo udobnosti i performansi.

Nike Air Max Scorpion patike

Nike Air Max Scorpion su razvijene tokom pandemije, što znači da su dizajneri, inženjeri i naučnici često radili van kancelarija, a za kompletan proces su korišćeni digitalni procesi. Razvoj je trajao 18 meseci i donosi promenu kulture u Nike kompanijia.

“Brzina stvaranja omogućena je primenom novog softvera za VR dizajn i alata za simulaciju koji omogućavaju saradnju u stvarnom vremenu između dizajnera, inženjera i programera tokom pandemije. U dizajn su ugrađeni morfološki podaci i mape pritisaka dobijene iz Nike Sports Research Lab (NSRL). Testiranje i izrada prototipa ubrzani su analizom konačnih elemenata (FEA), koja procenjuje performanse sistema u odnosu na realan sve i internim brzim testiranjem virtuelnih prototipova (ili digitalnih blizanaca) koji su zajedno dramatično smanjili utecaj na okolinu fizičkih uzoraka”, objašnjava Nike.

Nancy Eisenmenger, ekspertkinja za materijale kaže kako su pronašli limite tehnologije bez estetskih kompromisa. Za testiranje ideja ranije je bilo potrebno osam nedelja, a sada ceo proces traje svega pet.

Novi vazdušni đon će biti još udobniji i još bolje raspoređivati pritisak na stopalo.

Omogućujući precizne performanse u svim brojevima Nike Air Manufacturing Innovation je razvio više od 14 setova alata. Takom će sportisti imati bolji osećaj o pokretu zbog radikalnog dizajna geometrije đona, kao i vrhunsku amortizaciju.

Gornji deo patike urađen je u Flyknit tehnologiji od 20 posto recikliranih materijala i to u odnosu na težinu. Osećaj nošenja je mekan i udoban.

Nike Air Max Scorpion patike će biti u prodavnicama od 5. oktobra.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime