Nike Air Max 2090 patike se vraćaju u ovom posebnom izdanju i to 30 godina kasnije u odnosu na prvi model koji je nosio naziv Air max 90. U okviru obeleževanja velikog jubileja kultnih patika poznata silueta stiže u sasvim novom izdanju.

Nike Air Max 2090

Air Max 2090 su futurističke koliko je to moguće, ali je jasno da vuku korene od jednog od najpoznatijih modela ikada koji je nastao devedesetih.

Prozor na đonu je veći 200 posto a tu je i donekle promenjeni Swoosh logo. Ipak, neki detalji jesu isti ili slični sa originalnim modelim, kao delimično prekriveni znak.

Nike Air Max 2090 stižu za proleće 2020 i biće u prodaji širom sveta. Đon je najnoviji Nike Air koji podrazumeva veću Air jedinicu i FlyEase tehnologiju.

“Stalno zamišljamo kako će budućnost izgledati kada su ukone u pitanju poput Air Max 90. Probali smo da otkrijemo šta je to što model 90 čini modelom 90 i hteli samo da proslavimo ovo na prigodan način”, rekao je direktor dizajna u Nike Dylan Raasch.

“Nije to bilo lako uraditi zato što ne želite da menjate previše model 90. Hteli smo da ostanemo verni originalu.”

Ako ne možete da se setite originala evo ga ispod. Da, to su bile omiljene patike dizelaša i wannabe krimosa iz devedetih. Novi model ipak neće imati takvo istorijsko nasleđe čini nam se:

nike-patike-prolece-2020
nike-patike-prolece-2020

Najbrže patike na svetu planiraju da zabrane! Na linku je priča o tome.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime