iMessage na Android telefonima nikada nije bio opcija. Ali sada stiže nešto tako.

Odmah da razočaramo sve koji bi voleli da vide i plavi oblačak na nekom Apple telefonu u kombinaciji sa recimo Samsung S10. iMessage kao takav ostaje “privilegija” Aple iPhone modela.

ALI!

Google je potvrdio da je aktivirao opciju koje će omogućiti da Messages aplikacija podseća na Apple iMessage, odnosno da ima sve te napredne funkcionalnosti, a ne samo SMS tekstualne poruke.

iMessage na Android telefonima

Dakle, dobićete napredni “chat”, pa tako i recimo potvrdu da je poruka stigla i da je pročitana, simbol da vaš sagovornik kucka poruku, uz bolju podršku za slanje fotografija ili grupni chat.

Google je ovo najavio još u novembru ali je opcija tek sada funkcionalna i stiže sa novim updateom aplikacije za Android.

Nova verzija Messages tako podržava RCS, novi standard koji omogućava slanje poruka preko interneta.

Pored nove verzije aplikacije trebaće vam i Carrier Services.

Ne zaboravite da će napredne poruke na Androidu raditi samo ako imate nove verzije aplikacija i ako ih šaljete nekome ko takođe koristi aplikaciju za razmenu poruka koju podržava RCS – Rich Communication Services (Bogati komunikacioni servisi).

Odnosno, ako šaljete SMS poruku nekome ko ima staru verziju aplikacije neće moći da dobije poruku sa svim multimedijalnim dodacima.

Inače RCS poruke i običan SMS poruke će se razlikovati po nijansi plave boje.

Loša vest je da Apple i Android neće imati kompatibilne sisteme sa „obogaćenim“ podacima.

Kako Apple napravo ne podržava RCS u svojim servisima za razmenu poruka, između iOS i Android uređaja ostaće jedina opcija slanja običnih SMS. Odnosno, na iPhone telefonima će te poruke i dalje biti zelene.

Ovo malo podseća na početke mobilne telefonije u Srbiji kada dva operatera nisu bila povezana pa slanje poruka između njih nije funkcionisalo… eh to su bila vremena. NE!

Pogledajte i telefone sa najboljim kamerama za 2020 godinu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime