Home Pri ruci Telefoni sa najboljim kamerama 2020

Telefoni sa najboljim kamerama 2020

0
Telefoni sa najboljim kamerama 2020
Telefoni-sa-najboljim-kamerama-2020

Telefoni sa najboljim kamerama 2020 su već stigli. I verujemo da je upravo kvalitet fotografija jedna od karakteristika koja vas najviše zanima prilikom izbora novog uređaja.

Dobra vest je da su senzori i software za obradu slika toliko napredovali da više ne morate da potrošite gomilu para da biste dobili telefon koji pravi vrhunske snimke.

Za svega par stotina evra možete da dobijete veoma kvalitetnu kameru sa brojnim naprednim funkcijama, od velikog optičkog zuma pa to visoke osetljivosti na svetlo što je potrebno za noćne snimke.

Ovde imate tekst Najbolji jeftini telefoni, odnosno modelima srednje klase koji pružaju najbolji odnos cene i kvaliteta.

Ovog puta se ipak bavimo flagship modelima, odnosno onim telefonima koji imaju najbolje kamere koje možete da dobijete na tržištu.

Lista će se sigurno menjati kako tokom 2020 godine budu predstavljani novi modeli pa ćemo je i mi ažurirati.

Telefoni sa najboljim kamerama 2020

1. Apple iPhone 11 Pro

Ako ne znate kako da izaberete kvalitetno, izaberite skupo govorile su naše bake. I pravilo važi i dalje.

iPhone 11 Pro je po skoro svim testovima i analizama telefon sa najboljom kamerom na svetu. I po svemu sudeći će tako i ostati bar do početka 2020 godine. Njegove tri kamere su možda manje od konkurentnih modela, ali one rade potpuno usklađeno praveći neverovatno snimke. Sve fotke su potpuno oštre, boje dinamčne ali ne veštačke i tako je čak i uz vrlo malo svetla.

Apple je odabravo da prikaže što vernije kadrove, što možda nije aktraktivno kao kod drugih modela koji bojama dodaju kontrast i intenzitet. Ipak, cilj foto aparata i treba da bude da što vernije zabeleži snimke.

Različite filtere i obrade originalnog zapisa uvek možete da dodajete ako hoćete.

iPhne 11 Pro ima i kamera sa ultraširokim objektivom koja je odlična za pejzaže ali i snimanje unutar zatvorenog prostora gde je prostor ograničen.

2. Huawei P30 Pro

Telefoni-sa-najboljim-kamerama-2020
Telefoni-sa-najboljim-kamerama-2020

 

Ovo je po svemu sudeći jedan od najboljih modela na tržištu iako je prošlo skoro godinu dana od njegovog predstavljanja. Njegov naslednik uskoro stiže a do tada će P30 Pro ostati u samom vrhu ponude i po pitanju kamere.

Mnogi se slažu da je Huawei kamera najbolja kojum možete da kupite sa svojim objektivom sa 5x optičkim povećanjem. Pored više kamera, i prateći software radi vrhunski što se posebno vidi u HDR snimcima i kod noćnog osvetljenja.

Kontrast, oštrina i boje su pojačani, ali je rezultat odličan u svim situacijama.

3. Samsung Galaxy S10

telefoni-sa-najboljom-kamerom-2020
telefoni-sa-najboljom-kamerom-2020

Samsung možda nije previše inovativan u poslednjih godinu dana ali njihopvi modeli su itekako u samom vruh. A Galaxy serija je najbolje što možete da kupite.

Glavna zadnja kamera ima 12 megapiksela i to je više nego dovoljno. Iako 12 jeste manje od 48 ili čak 108 megapiksela koliko ih imaju neki modeli nemojte da vas to zavara. Sve one snimaju fotke u manjoj rezoluciji dok preostale piksele koriste za prikupljanje više svetla i detalja.

Dakle, 12 megapiksela vam je više nego dovoljno uz kvalitetan objektiv i senzor.

A oni su baš takvi na modelu S10.

Ukupno su tu tri objektiva, pa pored osnovne kamere imte široki ugao i telephoto objektiv.

Kvalitet snimaka je otprilike negde između onih na iPhone 11 Pro i Huawei P30 Pro. Vrhunska oštrina i boje uz veoma realne snimke.

Dodajmo tome i 4K video i slow mo za svaku pohvalu.

4. Google Pixel 4 XL

telefoni sa najboljim kamerama 2020

Google Pixel 3 je i pored toga što poseduje samo jedan objektiv snimao neverovatne fotke. Mnogi su zapravo ocenjivali da ovaj model ima najbolju ili jednu od najboljih kamera.

A onda jeizašao Pixel 4 XL sa 2 objektiva – širokougaoni i onaj sa 2x optičkim povećanjem.

To nije mnogo, ali kakve on fotke pravi.

Nemojte ga podceniti!

Ističemo Astro režim kada će ekspozicija biti otvorena čak 4 minuta. Trebaće vam stalak za telefon u tom slučaju, ne zaboravite.

Pixel snima veoma veoma realne slike i bez problema se nosi sa aktuelnim iPhone modelima.

5. OnePlus 7T Pro

OnePlus je još jedan od novih tigrova koji su osvojili tržište. Model 7T Pro ima tri zadnje kamere. Odlične su u snimanju portreta uz zamućenje pozadine.

Ovaj model izdvaja i režim Supermakro za snimanje sa blizine od čak 2.5 cm udaljenosti. Ovako ćete dobiti odlične makro snimke.

Baš kao konkurentski Phone 11 Pro i Pixel 4 XL pametni telefoni i model OnePlus 7T Pro ima režim Nightscape. U njemu je ekspozicija do 30 sekundi. Priznajte da ste oduvek hteli da snimite Mlečni put ili zvezde na noćnom nebu.

Senzor je od 48 megapiksela a fotke se snimaju sa 12, dok se „višak“ piksela korist za bolju oštrinu i dinamiku boja.

Posebno bismo istakli ekran dijagonale 6.67 inča uz moćno osvežavanje od čak 90 Hz i 500 PPI.

OnePlus 7T Pro je jedan od idealnih telefona ako tražite najbolju kameru za malo manje para od najskupljih modela.

6. Oppo Reno 10x Zoom

Oppo Reno 10X Zoom ima zum od 10X što ga bez dileme izdvaja od konkurencije. Tu je i ultra wide širokim objektivom.

Ekran je od 6.4 inča a osnovni senzor je od 48 meagapiksela, što je odlično.

Ako želite da snimate iz daljine i nedostaje vam DSLR sa velikim objektivom onda je ovo izbor za vas.

Na kraju, ne zaboravite ni model Xiaomi Mi 9 koji ima apsolutno najbolju kameru kod telefona srednje klase a ćete za 300 i nešto malo više evra dobiti uređaj koji bez problema u svemu može da se nosi sa modelima od 1000.

7. Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 je verovatno najbolji izbor za sve pasionirane ljubitelje video snimaka. On snima u formatu 21:9 što je vrlo zanimljivo. Uz to imate punu kontrolu nat svim podešavanjima video snimaka, kao i post procesing u Preimere Pro ili Davinci Resolve. Kamera ima tri objektiva.

Ekran je takođe u formatu 21:9 sa 4K HDR prikazom.

Svi snimci su veoma oštri i punih ali vernih boja. Kvalitet zapisa se posebno ističe prilikom snimanja videa.

8 Xiaomi Mi Note 10

telefoni sa najboljim kamerama 2020

U pitanju je prvi model koji koristi Samsungov senzor od 108 megapiksela. Naravno, fotografije se neće snimati u toj rezoluciji, već u manjoj, ali će “višak” tačaka iskoristi za unapređenje oštrine i boja. Za sada nemamo još izveštaje o kvalitetu snimaka ovog modela, a ovde imate više detalja o telefonu. Takođe se očekuje da novi Samsung S11 modeli imaju isti čip pa će se i oni verovatno naći na ovoj listi u februaru kada budu zvanično predstavljeni.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here