Huawei P40 stiže 26 marta. A pošto su otkazani praktično svi događaji zbog koronavirusa, kineska kompanija je odlučila da svoj novi flagship predstavi na online prezentaciji.

A već imamo i neke informacije o telefonu koji će sasvim izvesno imati veoma moćan hardware. I možda problematičan software pošto Google i dalje ne dozvoljava korišćenje svojih aplikacija.

Huawei P40

Do sada znamo da će glavna kamera biti od 52-megapiksela sa Sony senzorom koji navodno snima fantastične slike u svim uslovima pa čak i noću. To je manje od Samsung senzora od 108 megapiksela na modelima S20 ali ovaj senzor bi trebalo da i pored niže rezolucije pravi potpuno fantastične slike pogotovo pri slabom osvetljenju. Uostalom ni modeli sa senzorom od 108 megapiksela ne snima fotke u punoj rezoluciji.

Ali ni to nije sve.

Izgleda da će telefon imati čak sedam kamera. To podrazumeva i 13X optički zum kao i dve selfie kamere. Prethodni model P30 je imao 10X optički zum.

Podrška za 5G je skoro izvesna, kao i vrhunski dizajn, metalno kućište i luksuzan izgled. Nemamo potvrđe koji ekrani i veličine će biti u ponudi ali očekujte vrhunsku tehnologiju i tu.

Biće zanimljivo da li će Huawei doneti neke novitete po pitanju Android operativnog sistema i pratećih aplikacija u nedostatu Youtube, Google mapa, Gmaila i drugih…

Telefoni sa najboljim kamerama 2020

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime