Crno beli foto aparati se vraćaju. Bar donekle i to na velika i poprilično skupa vrat.

Nova Leica M10 Monochrom je novo čedo poznatog nemačkoj proizvođača poznatog po super luksuznim i naravno super kvalitetnim foto aparatima.

U pitanju je novo izdanje prepoznatljivog i poznatog modela, koje donosi značajna unapređenja.

Crno beli foto aparati – Leica M10 Monochrom

Kamera je zasnovana na modelu M10-P, ali Monochrom aparat ipak ima neke drugačije osobine. Recimo estetika mu je diskretnija što će se dopasti nekim profi fotografima, kojima diskrecija jeste važno. Recimo prilikom ulične fotografije. Crveni Leica logo je sklonjen a ceo aparat izgleda crno i neugledno. Ali samo ljudima koji se ne razumeju baš u fotografiju.

Ipak, glavni noviteti su unutar crnog kućišta. Senzor je nov i mnogo kvalitetniji. Rezolucija je 40 megapiksela i to crno belih. Dakle, dobićete snimke ogromne rezolucije uz izuzetnu osetljivost na svetlu ISO opsegu 160 – 100.000. A to znači da će snimati oštre i svetle fotografije čak i u popriličnom mraku.

> 100 saveta profi fotografa

Tu je ekran od 3 inča, kao i 2GB memorije za buffer. Ovo je i prva Lecica sa Wi-Fi modulom. Zanimljivo je da Leica nastavlja sa svojom tradicijom pa je aparat opremljen optičkim tražilom, što znači da nećete gledati ekran. Aparat je kompatibilan sa Leica M objektivima.

Ako već niste shvatili Leica M10 Monochrom snima isključivo crno bele fotografije. A zbog toga je prilikom izrade upotrebljeno manje kolor filtera i slojeva stakla čime je omogućeno da slike budu kristalno oštre i bez šuma.

Cena? Pa, ne baš mala. Tačno 8.295 dolara u nemačku garanciju ručnog rada i vrhunskog kvaliteta. A uz to ćete moći da ga koristite u ekstremnim uslovima, recimo po kiši.

Telefoni sa najboljom kamerom 2020 su na linku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime