Intervju: Colman Domingo iz serije Fear The Walking Dead

Nova sezona počinje 22. avgusta na AMC kanalu

Colman Domingo je višestruko nagrađivani glumac, dramski pisac i reditelj koji se ekipi serije Fear, kako je fanovi širom sveta popularno zovu, pridružio u drugoj sezoni. Uloga Standa, vođe preživelih u apokaliptičnom svetu i čoveka koji nikad ne gubi, donela mu je, kako kaže, jedno sasvim novo iskustvo. O tome i utiscima sa snimanja serije, čiji se nastavak očekuje u ponedeljak, 22. avgusta ekskluzivno na AMC kanalu, razgovali smo sa Colmanom Domingom.

Da li je istina da ste, kada su vam ponudili ulogu Victora Stranda u početku bili prilično uzdržani? Da li ste razmišljali šta bi bilo da ste je odbili?

Zato što stvarno nisam znao ništa o zombi apokalipsi – nisam imao predstavu o celom tom svetu. Obično volim da znam malo više o onome što radim, pa sam ipak prihvatio da pogledam scenario. I bila je to odlično napisana priča. Nije se uopšte činilo kao da je o zombijima! Bila je o porodici i izgubljenim vezama, a zombiji su bili samo, na neki način, tu.  Jednom kada sam to razumeo, pomislio sam “Ok, ovo će biti super.”

Normalno je da razmišljamo o izborima koje pravimo, ali ovo je bilo vezano za neke druge odluke koje sam donosio u svojoj karijeri u to vreme. Osim glumačkog poziva, ja sam pisac i režiser i uvek pronalazim sebe u stvaranju ili delu neke veće priče. Da nisam u ovoj seriji, stvarao bih nešto drugo, možda ne na ovom nivou, ali ko zna? Ne smeta mi ni da radim u malom pozorištu sa 100 mesta koje će svako veče posećivati 50 ljudi. Ali stvaranje nečega što će gledati 12 miliona ljudi nedeljno…  To je nekako kul, zar ne?

Šta imate zajedničko sa svojim likom?

Obojca vidimo obe strane nekog argumenta. Takođe, obojca smo pragmatični, imamo jaku samosvest i iskreni smo. I imamo čudan osećaj za humor!

Vaš lik je nešto poput vođe u post-apokaliptičnom svetu. Kako mislite da se dešavanja iz serije odražavaju na dešavanja u stvarnom svetu?

U Americi me na ulici najčešće prepoznaju afroamerikanci i tada ne mogu, a da se ne zapitam: Zašto me baš oni prepoznaju?” Mislim da je to zbog tipa ličnosti koji glumim. Sa Victorom Strandom, stvorili smo lik koji prevazilazi neke stereotipe i način na koji su afroamerikanci prikazani u medijima, pa čak i pred zakonom. U seriji ne glumim gangstera, dilera droge ili ubicu, već čoveka koji ima uticaj, inteligentan je i ima snažan osećaj samosvesti. Naša dužnost je da se pobrinemo da Victor Strand ostane ovde neko vreme. Kroz njegov lik prikazujemo nešto neobično i pozitivno i to je ono što je važno.

Kako mislite da biste se ponašali da nas zaista zadesi zombi apokalipsa?

Zapravo, bio sam na letu tokom uragana Patricia i shvatio kako bih reagovao u zombi apokalipsi. Bio bih veoma smiren i ne bih čekao da mi vlasti kažu šta da radim. Preuzeo bih to na sebe. Dakle, mislim da bih, ako bi aerodromi bili zatvoreni, pronašao drugi način da pobegnem. Uzeo bih autobus. Samo bih otišao i čekao oluju. Ostao bih miran.

Kako je bilo sarađivati sa Rubenom Bladesom?

Ruben Blades je jedno od najljubaznijih i najvelikodušnijih ljudskih bića koje sam ikad upoznao. Duboko je zainteresovan za to ko si ti i šta ti treba. On je neko ko bi ti dao jaknu sa svojih ramena – video sam ga kako to radi. Za njega svaka osoba u sebi ima nešto vredno. Svaka. Neko možda neće misliti da asistent produkcije i producent imaju istu vrednost, ali on veruje da imaju i jednako se ponaša prema njima. On je veoma jak vođa. Uvek sluša svakoga da bi bio siguran da su svi dobro zbrinuti. Postao mi je drag prijatelj i zaista ga cenim i volim. Ne znam da li ste znali, ali on ima jednu od najvećih kolekcija stripova na svetu!

Fear the Walking Dead je hit serija svuda u svetu, a snimili ste je u Meksiku.  Od svih lokacija na kojima ste do sada radili, koja vam je omiljena?

Da, sjajno je što je serija tako dobro primljena. Radnja druge sezone se odvija u Meksiku, pa smo imali mogućnost da prikažemo grupu Amerikanaca koja se zadesila u zemljama Južne Amerike, što je pokazalo kako smo više slični nego različiti. Svi imamo iste borbe i istu volju da preživimo.

Moja omiljena lokacija za snimanje bila je Guadalupe – zemlja vina! Neki bi možda rekli: “Da, tamo je veoma lepo. Podseća me na Toskanu ili dolinu Nape,” a ja bih rekao ne, to je Guadalupe. Ima svoju sopstvenu lepotu.

Radite na još jednom projektu, koju je potpuno različit u odnosu na Fear, a koji se zove Horace and Pete. Recite nam nešto više o tome.

Horace and Pete je veb serija Louisa C.K. koje je sam finansirao. Sticajem okolnosti imao sam nedelju dana slobodno, kada sam primio poziv koji je glasio “Louis C.K. želi da zna da li imate vremena za manju ulogu u Horace and Pete-u.” Nisam imao predstavu da Louis C.K. uopšte zna da ja postojim! Ukazala mi se prilika da radim sa Louisom C.K. i Steve Buscemiom… i Jessicom Lange! Ko bi to odbio? Rekao sam: “Ne zanima me koja je uloga – radim je!”

Tako da glumim doktora u seriji i moram da kažem neke prilično ružne vesti Steveu Buscemiu. A Steveu Buscemiju je ovo jedna od uloga koju je najbolje odglumio. Bilo mi je jako teško! Glumim doktora koji sve vreme ljudima saopštava loše vesti, a pri tom moram da prikrijem svoje emocije, dok gledam kako on doživljava slom nakon onoga što mu kažem!

Drago mi je što imam priliku da budem deo te priče.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *