INDUSTRIELL – nova IKEA kolekcija stiže i u Beograd

Iz svakog proizvoda INDUSTRIELL kolekcije oseća se ljudskost i toplina

Već smo pisali o saradnji kompanije IKEA sa holandskim dizajnerom Pietom Heinom Eekom koja unosi jedinstvenost u masovnu proizvodnju nameštaja.  Nova kolekcija INDUSTRIELL stiže u Beograd.

Kako bi ljubiteljima ručno rađenih predmeta omogućila jedinstvene proizvode po pristupačnoj ceni, švedska kompanija IKEA preokrenula je principe industrijske proizvodnje. U saradnji  sa priznatim dizajnerom Pietom Heinom Eekom, stvorena je INDUSTRIELL kolekcija, koja otklanja jednoličnost masovne proizvodnje i donosi proizvode sa odlikama ručne izrade. Ovu kolekciju možeš pronaći u robnoj kući IKEA Beograd Istok i na ikea.rs od 05. aprila.

INDUSTRIELL – nova IKEA kolekcija stiže i u Beograd

Ukrštajući ideje, Piet i IKEA razvili su inovativne načine obrade drveta, stakla, keramike i tekstila, a svaki komad nameštaja zahtevao je jedinstveni pristup. Kako bi dobili efekat ručne izrade, stolice, stolovi, keramičke vaze, jastučnice i staklene posude, dizajnirani su tako da se međusobno neznatno razlikuju. Tako su, na primer proizvodi od tekstila izrađeni prilagođavanjem ručnih crteža u mašinske strojeve, dok su za keramičke vaze pravljeni ručni kalupi različitih oblika. Ovim inovativnim tehnikama proizvedeni su dosledno jedinstveni predmeti u velikim količinama, a zahvaljajući efikasnosti izrade postignut je visok kvalitet proizvoda po pristupačnoj ceni.

INDUSTRIELL – nova IKEA kolekcija stiže i u Beograd

Iz svakog proizvoda INDUSTRIELL kolekcije oseća se ljudskost i toplina. Posebno zanimljiva za ljubitelje “sirovog” izgleda, ova kolekcija slavi prirodne materijale i neobrađene površine, i ističe ono što proizvođači uglavnom pokušavaju da sakriju – nesavršenosti. Svaka komad iz ove kolekcije nosi  jedinstven, ljudski pečat i izrađen je tako da se uklopi u tvoj enterijer.

Piet je  u svetu dizajna poznat po korišćenju odbačenih materijala od kojih stvara prelepe komade nameštaja. Ta želja, da uvek otkrije vrednost u sirovinama koje bi nače završile na otpadu, u osnovi je pristupa kompanije IKEA o održivom razvoju i stvaranju bolje svakodnevice za što više ljudi.

„Industriell je prelepa kolekcija, jer možete osetiti ljudskost i toplinu iza svakog  proizvoda i znate da je svaki od njih jedinstven“, izjavila je Karin Gustavsson, kreativni lider u IKEA.

„Želeli smo da napravimo kolekciju koja će se lako uklopiti u nameštaj koji već imate u svom domu i na taj način postati deo vaše ličnosti”, dodala je Karin.

INDUSTRIELL – nova IKEA kolekcija stiže i u Beograd

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *