IKEA Srbija izbacila je jednokratnu plastiku kako bi doprinela očuvanju životne sredine i stvaranju pozitivnog uticaja na ljude i planetu.

Iz ponude su izbačene plastične slamčice, kese za zamrzavanje i led i kese za đubre koji su bili deo ponude IKEA Beograd. Takođe, više se neće koristiti ni plastični proizvodi koji služe za posluživanje u IKEA Restoranu i Bistrou poput pribora za jelo, slamčica, čaša, tanjira i mešalica za piće.

Ali, tu su zamene!

Sada možete da kupite IKEA ekološke proizvode. U ponudi su OKUVLIG slamčice od bambusa za višestraku upotrebu kao i FORNYANDE slamčice od papira koji je čvrsto urolan kako bi zadržao oblik. Umesto jendokratnih kesa IKEA nudi održiviju varijantu – višekratne plastične kese sa zatvaračem.

OKULVIG slamčice od bambusa su posebno zanimljive pošto se u pakovanju dobija 10 drvenih slamki koje mogu da se koriste više puta. U kompletu ćete čak dobiti i četkice za njihovo čišćenje. Cena i IKEA Srbija je svega 599 dinara.

IKEA do 2030 planira da postane cirkularna kompanija koja koristi samo reciklirane i obnovljive materijale. Ovde imate priču o tome.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime