Imate problem sa nedostatkom prostora u kući? Niste jedini. Ali ne brinite se, IKEA planira da vam pomogne da spakujete sve vaše stvari i to po uzoru na astronaute.

Na juče održanom Democratic Design Day u Almhultu u Švedskoj objavljena je saradnja na svemirskom programu koju realizuju IKEA, NASA i Lund Univerzitet.

Ali IKEA ne planira da otvori robnu kuću na Marsu, već da napravi stvari za kuću i iskoristi tehnologiju i rešenja koja se primenjuju u svemiru. Stvar je u tome da u svemirskim letelicama, ili recimo Međunarodnoj svemirskoj stanici zaista nema puno prostora. Zbog čega su naučnici morali da razviju revolucionarna rešenja. Koja će IKEA primeniti u vašim kućama.

Iako nije otkriveno šta će sve biti u kolekciji, potvrđeno je da će biti predstavljena 2019. godine.

Drugi deo projekta je rad na Misiji za Mars. Odnosno, IKEA će pomoći naučnicima iza NASA da shvate kako bi trebalo da izgleda enterijer kada jednom naselimo Crvenu planetu. I posebno, kako da buduće koloniste podseća na kuću.

“Ova saradnja se ne tiče odlaska IKEA na Mars, ali nas zanima život u svemiru, izazovi i potrebe i kako bismo to iskustvo mogli da iskoristimo za potrebne mnogih ljudi”, kaže Michael Nikolic, kreativni lider u IKEA Range and Supply.

“Urbani izazovi poput malih stanova dovešće do promena. U svemirskim letelicama mali životni prostor je od uvek realnost. IKEA će zato primeniti sve što su naučnici i inženjeri naučili kako bismo napravili proizvode i metode za svakodnevni život, ovde na Zemlji.”

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime