IKEA arhiva kataloga sada je i digitalna i možete da prelistate SVE. IKEA Muzej napravio je digitalni arhiv prošlih kataloga, odnosno svih objavljenih.

Ova zanimljiva ideja i realizacija doneće dah prošlih vremena ali će vam možda sinuti i neka nova ideja o opremanju vašeg mesta pod suncem u kome uživate svakog dana. A uz to je i pravi istorijsko nasleđe.

Prvi katalog IKEA je štampan 1951. godine.

Znači sada je ova muzejska postava na jednom mestu prikazala kako se u poslednjih 70 godina menjao dizajn enterijera.

I ne samo dizajn već i kvalitet našeg života, razvoj tehnologija, moda i ono što je ostalo u upotrebi već toliko decenija.

A upravo ovih dana je izašao i najnoviji IKA katalog pa eto nije loše za upoređivanje kako je danas a kako je bilo nekad. Možet da ga preuzmete lično u IKEA prodavnici ili da ga prelistate online.

Ljubitelji i poznavaoci dizajna znaju da je u poslednje vreme retro stil veoma moderan i da ljudi vole da imaju nameštaj sličan onom koji su koristile njihove mame ili bake. Naravno, obrađen na moderan način jer se vodi račna o potrebama savremenog potrošača.

Ako želite da pogledate IKEA arhivu možete to da uradite odmah i da uživate i to na ovom linku.

A kada smo kod IKEA istorije da li znate da je prva prodavnica u Beogradu bila otvorena još početkom devedesetih? Ovde imate priču o tome.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime