TikTok aplikacija je totalni hit kod mlađih korisnika. I verovatno užasni špijunski program. Bar tako misli prvi čovek Reeddit-a.

Koosnivač i CEO popularnog foruma, Steve Huffman nema lepe reči za aplikaciju poreklom iz Kine. Na konferenciji Social 2020 on je rekao da nikada ne bi instalirao TikTok aplikaciju na svoj telefon.

“Možda ću zažaliti zbog ovoga ali ne mogu ni da razmišljam na tom nivou. Zato što pogledam aplikaciju i onda je fundamentalno parazitska, vek sluša, tehnologija koju koriste je zastrašujuća i nikada je ne bih instalirao na telefon”, objašnjava Huffman.

“Aktivno govorim ljudima, nemojte intalirati taj špijunski program na vaš telefon”

Ovo nisu prve optužne na temu privatnosti i TikTok aplikacije. Mnoge organizacije tvrde da su njihova pravila o prikupljanju podataka problematična. Prošle godine kompanije je kažnjena sa 5.7 miliona dolara od strane FTC za ilegalno prikupljanje dečijih podataka. TikTok aplikacija je od tada pod nadzorom nation Security u Americi kako bi se ustanovilo da li je pretnja američkim interesima. Tiktok nije prva kineska kompanija koja se suočavas a problemima oko špijunaže i privatnosti. Ranije je Google zabranio da se na Huawei telefonima instaliraju njihove aplikacije.

U odgovoru za komentar Fast Company, predstavnik TikTok-a je samo odgovorio da su ove “optužne bez dokaza”.

Najbolje android aplikaije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime