Kako zaraditi na Instagramu? Sada je još lakše, a nove metode je predstavio lično Mark Zuckerberg. Osnivač i CEO matične kompanije Facebook je ove nedelje predstavio nove funkcije i mogućnosti koje će kreatorima pomoći da zarade na obe društvene mreže.

Kako zaraditi na Instagramu

Zuckerberg je objasnio kako na Instagramu počinje testiranje native affiliate tool-a koji će kreatorima pružiti mogućnost da predstavljaju proizvode i uzimaju procente od prodaje koja je posledica njihovih postova i uticaja.

Prodavci će moći sami da podese provizuju a ti postovi će biti posebno označeni, kako bi korisnici znali da i kreatori zarađuju prilikom svake prodaje. Test ove opcije će trajati nekoliko meseci.

Takođe, influenseri će moći da povežu svoje proizvode sa ličnim profilom. Do kraja 2021 godine će kreatori imati opciju da naprave svoje prodavnice na Instagramu i to u partnerstvu sa nekim od velikih partnera matične kompanije.

Na kraju, predstavljen je i program nagrađivanja na Facebooku i Instagramu pa će kreatori imati finansijske benefite od svojih sadržaja. U okviru tog projekta Facebook je lansirao Stars Challenges program u okvira koga će kreatori moći da skupljaju poene na osnovu zadataka, poput određenih sati koje je potrebno da emituju live sadržaj.

“Na kraju krajeva, stvarno verujem da su ljudi prirodno kreativni i želimo da podelimo to sa drugima”, poručio je Zuckerberg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Instagram’s @Creators (@creators)

“Često se dešava da tu kreativnost želimo da pretvorimo u karijeru. Svi ovde i danas su dokaz za to. Samo vam trebaju dobri alati i upravo to ćemo nastaviti da pravimo za vas.”

A možda bi trebalo i da pročitate – kako ugasiti instagram.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime