Drugu godinu za redom u Vršcu će se održati konferencija wwvrsac o poslovanju putem Interneta. Organizatori konferencije veruju u to da je moguće živeti i raditi u Srbiji sa niskim troškovima, a poslovati putem Interneta: nuditi znanje, usluge i digitalne proizvode na globalnom tržištu. Organizatori konferencije će u hotelu Villa Breg, u Vršcu, trideset prvog oktobra i prvog novembra ponovo ugostiti sve učesnike zainteresovane da čuju više o tome na koji način funkcioniše rad preko Interneta i to ne kroz suvoparnu teoriju već kroz praktične primere. I ove godine će na konferenciji biti predstavljeni pozitivni primeri onih koji svakodnevno žive i rade koristeći Internet i kao tržište i kaosredstvo komunikacije.
 
U dva dana biće predstavljeniprimeri rada uz pomoć Interneta kao resursa, pružena praktična znanja i saveti kako se uključiti u poslove i projekte na globalnom tržištu, jer najčešće prepreke nisu znanje i kvalitet rada, već konkretna iskustva kako započeti posao i kojim putem krenuti, a uz razmenu iskustava omogućavamo da ne ponavljamo svi uvek iste greške.Nove tehnologije su nam omogućile da nam tržište bude ceo svet, a opcije rada preko Interneta pruža iste mogućnosti svima, bez obzira na to gde se fizički nalaze. 
 
Konferenciju će otvoriti Ketrin Hippler – Senior marketing menadžer Elance-a, najveće platforme za onlajn zapošljavanje, koja će govoriti o radu preko Interneta kao alternativi lokalnoj ekonomiji. Da rad preko globalne mreže nije samo programiranje i dizajn ličnim primerom pokazaće kopirajter Jelena Radovanović, dok će preduzetnica Dragana Đermanović podeliti svoju životnu priču – od stalnog posla preko samostalnog rada do međunardnih klijenata i uspešnog biznisa. Svoje uspešne primere mladima, predstaviće još neke firme iz Srbije, jedna od najpoznatijih svetskih outsourcing kompanija Levi9, Whale Shark Studio – treći među Elance kompanijama u kategoriji Dizajn i multimedija, First Beat Media, Eipix Entertainment – jedan od najvećih svetskih proizvođača HOPA igara, kao i još nekoliko start up biznisa.
 
Konferencija je posle samo šest dana rasprodata, što govori o tome da je zainteresovanost mladih za rad uz pomoć novih tehnologija velika, da hoće da uče nauspešnim primerima, jer i sami imaju dovoljno znanja i ideja koje mogu da plasiraju i dobro zarade.Ove godine će dodatna pažnja biti posvećena „networkingu“ odnosno međusobnom upoznavanju i povezivanju učesnika konferencije, jer se pokazalo da je to mnogo značilo učesnicima prošlogodišnje konferencije. 
 
Konferenciju su finansijski podržali Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu i, tradicionalno već, Erste Banka, VIP Mobile i Opština Vršac.
 
Vidimo se u Vršcu.
 
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime