Home IT Influenseri na Instagramu lažu – I baš ih briga za vas

Influenseri na Instagramu lažu – I baš ih briga za vas

0
Influenseri na Instagramu lažu – I baš ih briga za vas
instagram-influenseri

Influenseri na Instagramu lažu. I to može da bude veoma loše za vas. I to ne samo zato što ćete misliti da svi drugi žive savršene živote za razlikju od vas. Zapravo, ako verujete svemu što vidite na društvenim mrežama, moglo bi da vam se dogodi da neko od poznatih influensera koje pratite reklamira proizvod na svom profilu koji je recimo otrovan pa čak i smrtonosan.

BBC je nedavno objavio priču o troje poznatih influensera koji su se bez problema složili da reklamiraju proizvod koji je opasan po zdravlje ljudi. Tu su čak i snimci na kojima se vidi kako bi reklamirali otrovan proizvod.

Lauren Goodger, Mike Hassini i Zara Holland imaju ukupno preko 1.3 miliona pratilaca. Njima su predložili da na svojim profilima predstave izmišljeni proizvod po imenu Cyanora.

Opisan je kao “novo piće za mršavljenje koje sadrži sve što je potrebno da izgubite taj grozan višak kilograma”.

Evo i lažne reklame za piće i autentičnih snimaka inluensera:

Među sastojcima čudesnog napitka je bio i vodonik cijanid, smrtonosna hemikalija koju su nacisti koristili u gasnim komorama u Drugom svetskom ratu.

“Hteli smo da vidimo da li oni uopšte gledaju sastojke ili bi slučajno ubili nekog od pratilaca”, naveli su novinari.

I pazite ovo – svi snimljeni influenseri su odmah pristali da reklamiraju proizvod i bez probanja. Zapravo nisu ga ni videli pošto su im rekli da je još uvek u fazi proizvodnje.

“Svi moji pratioci veruju u ono što ja postujem, od spa vikenda do odeće koju nosim”, rekla je Zara Holland koja je istakla i da nije problem da reklamira piće bez probanja.

Druga influenserka Lauren Goodger se takođe složila a priznala je da nikada nije probala Skinny Coffee iako je na Instagramu napisala da joj se baš svidela.

Zanimljivo je da su svi pročitali sastojke Cyanore na glas, uključujući i otrovni vodonik cijanid.

instagram-influenseri

“Meni sve ovo deluje prirodno”, rekao je Hassini.

Influenseri su, kada su saznali da je u pitanju prevara, naveli kako oni ne bi reklamirali proizvode koji bi mogli da budu štetni za njihove pratioce.

Ipak, zanimljivo je da je Lauren Goodger već imala sličnu sitaaciju kada je reklamirala problematičan proizvod i to baš za mršavljenje. U oktobru ove godine ona je promovisala drugo piće za skidanje kilograma BoomBod, što joj je ubrzo zabranjeno zbog lažnih ifnormacija koje je prenela, piše Insider.

Da, influenseri na Instagramu lažu.

Kako obrisati Instagram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here