Vreme Botoxa je prošlo, pošto je otkriven novi izvor mladalačkog izgleda. Naučnici kažu da je dovoljno samo ubrizgati vlastitu krv u lice koje će se samo podmladiti. Šokantni tretman koji predlaže francuski doktor Daniel Sister nazvan je – terapija Drakula.

Ovaj kontroverzni tretman podrazumeva ubrizgavanje krvi u lice, a deluje tako da se u krv iz koje se izdvoje eritrociti, plazma i trombociti, dodaju vitamini i aminokiseline pa se obogaćeni serum injekcijama ubrizgava u lice. Serum, nazvan S3 (Stimulated Self Serum), prema rečima dr. Sistera, stimuliše obnavljanje DNK, i donosi lečenje ožiljaka, a suvu i naboranu kožu obnavlja. U stomatologiji se već više od dvadeset godina koristili sličan serum kojim se pacijenti tretiraju protiv povlačenja zubnog mesa, a ubrizgavanje obogaćene plazme pomaže sportistima da se brže oporave nakon povreda.

"Pomislio sam, ako je terapija obogaćenim serumom dovoljno dobra za kosti i meka tkiva, onda bi mogla biti još bolja za tretiranje kože", kazao je dr. Sister.

1 KOMENTAR

Comments are closed.