Zašto ste stalno bolesni?

Niste jedini, evo u čemu je stvar

Neke osobe su stalno bolesne i kao da ih ni jedan virus ne promaši. Druge skoro nikada.

Evo u čemu je stvar.

Doktor Nick Beeching kaže da postoji lista razloga zbog kojih su neke osobe manje podložne bolestima od drugih.

Recimo naše ponašanje utiče na to, pranje ruku na primer. Razlozi češćeg oboljevanja se kriju i u detinjstvu. Postoji teorija da, ukoliko je vaša porodica bila velika ili vrlo društvena pa nikada niste bili sami, samim time ste došli u kontakt sa više bakterija i virusa u mladim godinama tako da ste u starijem periodu postali imuni.

Ni to nije sve.

„Ukoliko je vaše fizičko stanje dobro i pozitivnog ste duha, to će vam pomoći. S druge strane, ukoliko ste često izloženi stresu, vrlo je verovatno da ćete se češće razboleti jer to utiče na endokrilni sistem“, rekao dr Beeching.

On smatra i da neki ljudi jednostavno imaju genetske predispozicije da se bolje „bore“ protiv bolesti u odnosu na druge.

„Postoji genetska mutacija koju ima jedna na 400 osoba na svetu i koja štiti tu osobu od gripa. Kada smo radili studiju u bolnici koji su imali nekoliko bolesti utvrdili smo da samo šest posto pacijenta ima taj gen“, rekao je Openshaw.

Ipak, stručnjaci ističu kako imuni sistem može biti poboljšan fizičkom aktivnošću jer se tada razvijaju ćelije koje se bore protiv virusa.

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *