Godinama su nam govorili da su ostrige i crveno meso glavni afrodizijak. A sada društvo za zaštitu životinja PETA kaže da su voće i povrće ključ muškosti i potencije i tim povodom su napravili bizarni spot koji se vrti na YouTube. Ovaj snimak je napravljen povodom Svetskog dana vegana, a ukazuje na benefite seksualnog života ukoliko je muškarac vegan.
 
U spotu muškarci mlataraju voćem i povrćem u obliku falusa kao prikaza muškosti, praćeni frazama kao što su ‘krastavac nikad nije izgledao tako dobro – ili tako uvrnuto’. Od igrača tenisa koji mlatara ogromnom šargarepom, do automehaničara sa bananom, PETA kaže da je bogat seksualni život jednostavan kao i promene u kuhinji.
 
Holesterol u mesu, jajima i mlečnim proivodima može da blokira naše arterije u uspori dotok krvi do organa, uključujući i onaj vitalan za spavaću sobu. Veganski obroci, sa druge strane, ne sadrže životinjsku mast ni holesterol koji se nalazi u mesu, jajima i mlečnim proizvodima. Vegani su takođe uglavnom mršaviji i u boljoj formi od mesoždera i manje skloni srčanim bolestima, šlogu, dijabetesu, gojaznosti i raku, tvrdi udruženje.
 
“Kada se radi o vođenju ljubavi, mesožderi mogu da budu usporeni jer krv mora da se probije kroz zapušene arterije, ali vegani mogu da izdrže čitavu noć”, kaže direktor udruženja PETA u Velikoj Britaniji Mimi Bekeči.
 
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime