Od kako je novi korona virus ušao u naše živote naslušali smo se razno raznih teorija o njegovom nastanku, o borbi protiv covida 19, o imunitetu pa i o pušenju.

Pojavile su se pre nekog vremena i teorije da kao pušenje sprečava dobijanje covida. I ispostavilo se da je to baš glupost, što je i svaki laik mogao da zaključi. Jer pušenje nikako nije dobrol

Zato ostavite cigarete, prestanite da pušite, očisitite pluća i unesite zdrave navike u vaš život.

Stručnjaci su sada izjavilli da će oni koji puše imati teže simptome covida 19. Ovo je zaključeno posle analize obolelih od covida 19.

Pored ostalog i Svetska zdravstvena organizacija objavila je da je kod pušača primećeno da covid 19 izaziva teži oblik bolesti i veću smrtnost.

Naravno, ono što se već zna je da pušenje veoma loše deluje na imunološki sistem. Izaziva respiratorne infekcije, opstrukciju pluća, srčane tegobe, grip. Upravo to su i bolesti koje u kombinaciji sa covidom 19 ne donose pozitivne rezultate.

Pušači kažu da im pušenje smanjuje depresiju i anksioznost. Zato je ostavljanje cigareta težak i bolan proces.

Ipak, mnogi ističu da je važno odlučiti i rešiti da se to učini. A onda je, uz pomoć stručnjaka sve mnogo lakše.

Zdraviji život doneće onima koji su prestali da puše brojne nove mogućnosti i aktivnosti koje će uneti radost i živost u njihov organizam. Prestanak zavisnosti od cigareta je velika i značajna pobeda za svakog čoveka.

Zato prestanite da pušite.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime