Da li ste znali da se vežbama može zategnuti lice? Tako ćete izgledati mlađe i bolje.

 

NIVEA eksperti su za vas kreirali sedam vežbi za lice za lep vrat, glatko lice, zategnuto područje oko očiju i vidljivijije konture usana. Preporučujemo Vam da ih svakodnevno ponavljate.

Vežba 1 – Lep vrat i dobro držanje
Stanite uspravno i koncentrišite se na položaj tela. Vaša glava treba da bude u finoj ravnoteži kao cvet na stabljici. Dobro držanje glave je najbolji garant lepog vrata.

Vežba 2 – Vrat labuda
Stanite uspravno, gurajte donju vilicu napred, koristeći mišiće vrata. Držite u tom položaju vilicu dve do tri sekunde, zatim se vratite u prvobitni položaj i opustite. Ponovite ovu vežbu deset puta.

Vežba 3 – Zategnuta brada i obrazi

Napravite pesnicu i postavite je ispod brade. Otvorite Vašu donju vilicu i blago je gurajte ka pesnici, kako biste stvorili otpor. Držite vilicu u tom položaju šest do deset sekundi, zatim se vratite u prvobitni položaj. Ova vežba zateže mišiće ispod brade i mišiće vilice. Ako su ovi mišići u dobroj formi, Vaši brada i obrazi ce biti zategnuti.

Vežba 4 – Zategnuti obrazi

Udahnite i ispunite obraze vazduhom. Lagano tapšite obraze ravnom stranom vaših prstiju, polako ispuštajujući vazduh.


Vežba 5 – Učvrstite gornju usnu

Raširite usne i pritisnite ih snažno jednu na drugu. Osetićete pritisak u mišićima na obodu usana. Nakon nekog vremena opustite usne.


Vežba 6 – Zategnuta oblast oko očiju

Postavite palac i kažiprst obe ruke ispod obrva i na obraz ispod očiju. Otvorite širom oči i pokušajte da ih zatvorite trepćući. Svakog puta ćete osetiti napetost u mišcima oko očiju. Na kraju vežbe zatvorite oči i opustite se.

Vežba 7 – Zategnuto čelo

Postavite prste obe ruke, horizontalno preko Vašeg čela. Zatim podignite obrve i kapke tako da osetite otpor koji stvaraju Vaši prsti. Zadržite taj položaj šest do deset sekundi, potom se opustite. Trebalo bi da osetite tenziju u mišićima čela tokom vežbe.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *