Topla voda ne pomaže u zaštiti od virusa. Među mnogim zabludama koje kruže društvenim mrežama je i savet da topla voda i uopšte topli napici pomažu u borbi protiv virusa korona.

Prema dosadašnjim istraživanjima pokazalo se da topli napici ponekad pomažu u olakšavanju tegoba kod prehlada i upala ali nikako ne utiči na oslobađanje od virusa.

Lekari ističu da se virus korone ne može odstraniti ispiranjem ili pijenjem bilo kakvih napitaka vrućih ii hladnih.

Virus ulazi u organizam kroz nos, usta ili oči u vidu sitnih kapljica koje iskašljavaju zaraženi i tada prevashodno teži da inficira ćelije disajnih puteva. Udisanje ovih čestica virus vodi ka plućima. Kada uđe u ćelije on se razmnožava. A može proći i 30 sati od prve zaražene ćelije do trenutka kada inficira više ćelija. Ispiranje neće pomoći i izbaciti virus iz organizma.

Naša temperatura od 37 stepeni je idealna za razmnožavanje virusa. Ispijanje tečnosti neće povisiti temperaturu, te tako neće ubiti virus. Za to je potrebna temperatura od 56 stepeni ili čak više kako bi se uništio recimo Sars, pokazala su dosadašnja iskustva. Pretpostavlja se da je i Kovid 19 sličan ostalim korona virusima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime