Svakoga dana pomalo nas truju poznate stvari i proizvodi koje uzimamo zdravo za gotovo. Julian Cribb, australijski stručnjak otkriva neke opasne materije koje se nalaze svuda oko nas. Evo najgorih stvari.

Proizvodi za lepotu

Šamponi, sapuni, losioni, mleka za tela, gelovi za tuširanje, ruževi, maskare, puderi, kreme za sunčanje… Većina kozmetičkih proizvoda koja služi za lepotu i higijenu sadrži kombinacije otrovnih sastojaka u manjim ili većim količinama. Posebno su opasni proizvodi sa parabenom, koji se povezuje sa karcinomom dojke.

Jeftina uvozna hrana

Svaka zemlja uvozi jeftinu hranu iz zemalja u kojima se kontrola hrane i ne sprovodi baš najbolje. Kako ističe Cribb, ključno je to što je jeftina pa je dostupna većem broju ljudi. Najčešće je reč o prerađenim namirnicama, zamrznutoj hrani i brzoj hrani. Sve te namirnice imaju opasne sastojke koji se možda i ne navode na deklaracijama. One su i tretirane raznim hemikalijama koje pogubno deluju na ljudsko zdravlje i uzrokuju čitav niz bolesti. Obratite pažnju na namirnice iz dalekoistočnih zemalja.

Voće i povrće

Danas je gotovo nemoguće izbeći pesticide i druge hemikalije, posebno ako voće i povrće kupujete u velikim supermarketima. Pesticidi su krivi za mnoge bolesti. Namirnice koje su najzagađenije su jabuke, jagode, grožđe, breskve, nektarine, celer, spanać, krastavci, paradajz i krompir.

Meso

Meso, riba, mleko, jaja i puter obično sadrže industrijske dioksine koji uzrokuju karcinom. Ako smanjite unos mesa pomažete organizmu.

Proizvodi za kuću

Mnogi prirodni materijali poput drveta, stakla, metala, biljnih ulja i drugih, zamenjeni su sintetičkim proizvodima. Plastikom. ”Sintetika najčešće u sebi sadrži opasne kombinacije hemikalija koje štetno deluju na ljudsko zdravlje. Kada god možete da birate uvek se odlučite za prirodne materijale, jer vam izloženost sintetičkim predmetima vremenom sve više narušava zdravlje.

Voda

Nažalost, ni voda nije više zdrava. U njoj se nalazi metali, otrovi i druge opasne materije. Nažalost ni flaširana voda nije sigurna pošto je plastika u koju se pakuje prepuna otrova.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime