Pripremite sebi dobar i kvalitetan doručak. To je veoma važno za zdravlje a ako nemate ideju šta i kako evo predloga.

Ovsene pahuljice su uvek dobar izbor za doručak. Neki ih potope uveče a ujutra samo lagano prokuvaju, drugi iu izjutra kada ustanu stave na šporet da se skuvaju dok se pripremaju za posao. Zanimljiv je predlog da ovsene pahuljice uveče pripremite u tiganju ili ih ispečete u rerni i to tako da dobijete čvrstu masu koja će vas čekati spremna za doručak. U zobene možete dodati sveže ili suvo voće, orašaste plodove, cimet.

Ko ne voli mafine, valjda nema takvih. Smućkajte, obično uveče, jaje, brašno, malo seckane čokolade, suve borovnice i sve promešajte. Sipajte u modlice, ispecite i neka vas ovaj divan doručak čeka izjutra. Kombinujte sastoje po ukusu i obradujte sebe. Biće kao da vas je iznenadila dobra vila. Mafine možete da spakujete i ponesete i na posao, što će vam dobro doći u pauzi.

Smuti je vrlo popularan poslednjih godina. Ima ih raznovrsnih pa odaberite po ukusu. Ovaj kašasti i zdrav sok možete da napravite recimo od jedne jabuke, banane, 2 dc. mleka i 1 jogurta, kašiku meda. Neki vole smuti od povrća, sa jogurtom ili grčkim jogurtom pomešaju povrće koje volite, paradajz, papriku, krastavac uz dodatk oraha, leblebija ili nekih drugih orašastih plodova i dobićete odličan smuti.

Sendvič je uvek dobrodošao za doručak. Prepečen hleb, puter, dobar sir su prava stvar uz dodatak svežeg povrća. Možete ga napraviti i od humusa, narnedane šargarepe pomešane sa maslacem. Pusite mašti na volju.

Kuvano jaje može da se pojede sa kriškom sira i krastavca a uz čaj sa medom biće to dobar doručak.