To što ste neverni može da bude najefikasniji način da smanjite svoje kilograme, otkriva bizarno istraživanje. Oko polovina muškaraca i 62% žena kaže da su oslabili nakon stupanja u aferu.  Muškarci koji švrljaju oslabili su skoro 3 kilograma, a žene čak oko 5 u proseku.
 
Iako istraživanje, koje je obavio jedan veb sajt za koji je namenjen osobama u braku koji traže aferu treba uzeti sa rezervom, stručnjaci kažu da postoji nekoliko veoma logičnih psiholoških razloga zašto neverni ljudi gube kilograme.
 
„Afera stavlja neviđeni teret i pritisak na leđa neke osobe“, tvrdi profesor Krejg Džekson. Laganje, izbegavanje direktnog suočavanja i šunjanje u nečijem dvorištu predstavlja mnogo stresa. Ako ste pod stresom, to stvara veliki spektar uticaja na čitavo telo. Proizvodite adrenalin i hormon stresa kortizol, a vaše srce kuca brže, brže i dišete, a krvni pritisak raste, nivo seratonina se povećava. Sve to sagoreva kalorije.
 
Postoje i promene u ponašanju koje se javljaju kada se upustite u aferu. Kada radite pogrešne stvari, pre ćete žuriti sa tačke A do tačke B, sa manje vremena za ručak ili još jednu kriglu piva. Ovo takođe utiče na težinu. Potom, tu je psihički pritisak. Mnogi muškarci žele da budu alfa-mužjaci i izgledaju dobro za svoju novu ljubavnicu. Takođe, ako ste u braku 20 godina, verovatno nemate seks više tako često i benefite koje on donosi.
 
Sam seks može da sagori oko 100 do 300 kalorija ako traje 30 minuta.  Ali, muškarci čuvajte se! Iako znamo da je redovan seks zdrav za srce, istraživači kažu da oženjeni muškarci koji varaju povećavaju rizik od srčanog udara.
 
Jedan od razloga može biti da muškarac koji ima ljubavnice sa strane, možda ima nesrećan porodični život, a depresija je povezana sa povećanim rizikom od srčanog udara. A, ukoliko su u srećnoj vezi, to muškarca štiti od kardiovaskularnih bolesti, kažu studije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime