Ako vam je prijatnije da spavate na levoj strani, to je prava stvar. Ako niste navikli onda poslušajte savete stručnjaka i saznaćete zašto je dobro spavati na levoj strani.

A ako ne znate kako da se naviknete možete probati da spavate na drugoj strani kreveta ili stavite jastuk da vam podupire leđa.

Stručnjaci ističu da spavanje na levoj strani ublažava pritisak na kičmu, poboljšava se cirkulacija što znači da se smanjuje grčenje mišića.

Ako spavate na levoj strani vaš partner će biti oduševljen jer ćete manje ili ni malo hrkati. A evo i zbog čega. Spavanje na levoj strani obezbeđuje da disajni putevi bolje funkcionišu jer su jezik i grlo u neotralnom položaju.

Evo još jedne pozitivne stvari spavanja na levoj strani, poboljšava se varenje jer će hrana lakše dospeti u debelo crevo. Važno je i to što se sprečava da želudac pritiska pankreas.

Muči vas gorušica, onda je spavanje na levoj strani pravi položaj za vas. Odnos između stomaka i jednjaka je takav da kada spavate na levoj strani ne muči vas želudačna kiselina.

Ovakvo spavanje je odlično i za vaše srce. Ovo je baš zanimljivo objašnjeje ali naučnici kažu da kada spavate na levoj strani gravitacija pomaže srcu u boljem protoku krvi pa srce može malo i da predahne.