Okruženi smo stvarima koje su opasne i mogu da nas ubiju a istovremeno ne možemo bez njih. Zato obratite pažnju šta i koliko jedete, šta pijete. 

 
Ako se popije 70 šoljica kafe mogu se javiti problemi sa srcem ili čak smrt. A ako se popije 13 uzastopnih čaša žestokog pića mogu se javiti problemi sa disanjem.
 
YouTube kanal AsapSCIENCE objašnjava da konzumiranje puno tečnosti bilo koje vrste može biti smrtonosno, uključujući i vodu. Intoksikacija vodom nastaje nakon ispijanja šest litara tečnosti, što prouzrokuje probleme s radom mozga, a rezultat može biti i smrt. 
 
A ako sasvim izbacite vodu iz upotrebe doći će do sakupljanja ćelija. Ovaj proces se zove hipernatremija i ubrzava se preteranim konzumiranjem soli, a unos 48 kašika omiljenog začina može izazvati smrt. 
 
Četiri minuta bez kiseonika kod većine ljudi izazvaće ozbiljno oštećenje mozga, a nakon šest minuta može doći do smrti. 
 
Koštice trešanja ne treba nikako da se grizu. One sadrže cijanid. 
 
Onaj ko pojede 80 prosečnih pakovanja čokolade može doživeti smrt. I to zbog teobromina koji je za čoveka poguban u velikim količinama. 
 
Onaj ko volil muziku ne bi trebalo da dozvoli da bude preglasna. Ako se muzika sluša iznad 185 decibela jačine mogu se javiti problemi sa plućima, embolija i smrt. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime