Šamponi za kosu su opasni. Kada kupujete šampone za kosu treba biti oprezan i obavezno pročitati sastav.

Svakako pogledajte da li na etiketi piše da šampon sadrži miris. Većina ih ima, ali postoje oni koji su prilično opasni.

Dobar deo ovih mirisa su sintetičke hemikalije čija imena se često i ne navode a ako ne znamo kako da čitamo ništa nam neće ni značiti.

“Divan miris u svakoj boci mešavina je različitih toksičnih sastojaka koji su povezani sa reproduktivnim i razvojnim oštećenjima,” ističe Jolene Caufield iz Healthy Howard MD a prenosi yahoo.com. Dodaje se da su sintetički mirisi kancerogeni i povezani sa poremećajem hormona. Dugoročno oni mogu oštetiti kožu glave i prouzrokovati ekstremno opadanje kose.

Ima kompanija koje koriste prirodne sastojke za mirise, što je dobra vest. To će biti naznačeno u sastavu šampona pa stoga birajte takve šampone.

Kupujte šampone bez mirisa, to je najsigurnije.

U sastavu šampona mogu se naći i druge opasne materija. Sulfati i konzervansi mogu izazvati iritaciju.

Parabeni su uobičajeni konzervans u šamponima. Oni su štetni jer su povezani sa rakom i poremećajima hormona.

Triclosan se nalazi u zubnim pastama, sapunima, šamponima a njegova štetna dejstva su opasna. Ovaj sastojak prema klinici MayO “menja regulaciju hormona kod životinja, može doprineti razvoju klica otpornih na antibiotike i štetiti imunom sistemu,” piše yahoo.com.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime