Muči vas štucanje, suva usta, nadutost i vi ne znate šta ćete a baš vam se ne ide kod lekara. Ali ima leka, sami sebi možete pomoći, samo valja znati kako.

U tome vam pomažu ovi jednostavni saveti:

Suva usta

Jedan od uzroka je nedostatak vode u organizmu, suva usta mogu biti i posledica uzimanja lekova. Trebalo bi da pijete više vode i to ne samo kad osetite žeđ. Jer kad osetite žeđ organizam je već dehidrirao. Kod problema suvih usta pomaže i žvakanje žvakaće gume ili tvrdih bomboni naravno bez šećera. Nemojte piti previše kafe. Nemojte pušiti.

Štucanje

Ako štucate i nikad kraja ovoj neprijatnoj aktivnosti pokušajte da popijete čašu vode, dignite obe ruke u vazduh, zadržite dah neko vreme. Nešto će već upaliti, ali ako ne prestane ni za tri sata hitro kod lekara.

Ukočen vrat

Pokušajte da uradite sve što je neophodno da sprečite neprijatne bolove u vratu. Namestite stolicu, kompjuter, malo vežbajte dok pravite pauze na poslu. Pokušajte i sa ozbiljnijim vežbanjem kod kuće, idite na plivanje, u teretanu, mažite vrat kremama za opuštanje mišića. 

Žuljevi

Žuljeve je najbolje ne dirati. Ako rešite da ga se ipak rešite tako što ćete ga probušiti dobro operite ruke, koristite sterilnu iglu kako bi voda iscurela napolje, nemojte uklanjati gornji sloj kože koji pokriva žulj. Ako područje oko žulja postane crveno ili se pojavi voda koja nije bistra, idite kod lekara. 

Nadutost

Nadutost može da se javi zbog prevelike količine hrane, može biti i posledica sindroma iritabilnog creva. Ako imate ovaj problem pomoći će vam žustra šetnja od 10 ili 15 minuta. Takođe se savetuje da područje iznad pupka masirate pet minuta kružnim pokretima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime