Da li znate kolika je verovatnoća da ćete dobiti rak u nekom trenutku tokom života? Dosta velika nažalost.

Jedan od dva muškarca i jedna od tri žene će dobiti rak. Ni što se tiče umiranja nije mnogo bolje. Jedan od četiri muškaraca i jedna od pet žena će umreti zbog ove opake bolesti.

A da sve bude još gore, rak obično znači i teške i iscrpljujuće terapije poput hemoterapije ili zračenja. To je jedan od razloga zbog koga će se neki od pacijenata okrenuti alternativnom lečenju, biljkama, tinkturama ili prevarantima.

Nažalost, “prirodna” lečenja dupliraju šansu da umrete od raka. U slučaju kancera dojke ili debelog creva verovatnoća od fatalnog ishoda je čak i pet puta veća ako se odlučite za alternativne metode lečenja.

Do ovih zaključaka su došli istraživači sa čuvenog Univerziteta Yale koji su proučavali mortalitet obolelih.

U čemu je problem sa alternativnim terapijama?

Mnoge od njih se svode da zdrav život i menjanje navika: konzumiranje voća, vitamina i meditaciju ili navodno čišćenje tela od toksina.

Problem u tome je što voće pa i mnoga zdrava hrana imaju puno šećera. A rak raste upravo zbog šećera. Rak ne želi da vas ubije, on samo želi da se razmnožava, a naš organizam ne prepoznaje da se radi o odmetnutim ćelijama.

Upravo zbog toga su terapije poput zračenja i hemoterapije efikasne pošto efikasno ubijaju ćelije koje se brzo umnožavaju. I upravo moderna medicina, iako je daleko od savršene, pruža najveću šansu da će pacijenti preživeti tešku bolest.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime