Sedite baš ceo dan ispred kompa i mislite da je to ok? Pa nije baš tako pošto su naučnici ustanovili da se vaš mozak drastično menja.  Evo ih i najveći problemi i kako da ih rešite.

Računari smanjuju pažnju. Svakog trenutka nam na Internetu nešto odvlači pažnju, čak i ako samo proveravamo Gmail. Fokusirajte se na posao koji radite i zatvorite sve ostale prozore. Postavite sebi rokove do kada morate nešto da završite.

Psiholog Mihaly Csikszentmihalyi kaže da ovakav gubitak pažnje smanjuje doživljaj takozvanog “vrhunca iskustva”. Zato je važno da za stvari koje volite odvojite vreme samo za njih i doživite ih punim plućima. On kaže da izbegavate i posredna iskustva. Umesto igrice, izađite i igrajte fudbal. Važno je da vreme provodite napolju kako bi se vaš mozak razvijao.

Vrlo brza interakcija u igrama je veoma loša, pogotovo za decu. Brzo će sama ta aktivnost postati nagrada sama po sebi našem mentalnom sklopu. Zato je dovoljno smanjiti količinu igranja. Družite se i ostvarite socijalne kontakte nasuprot ovome.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime