Psihodelične pečurke porasle su u telu jednog čoveka. A pre toga ih je ovaj tridesetogodišnjak ubrizgao sebi kao čaj od pečuraka.

U hitnu pomoć ga je dovela porodica jer je pokazivao zbunjenost. Inače je imao bipolarni poremećaj, kao i zavisnost od opoida a bio je prestao da uzima lekove, piše gizmodo.com. Onda je čovek rešio da sam leči depresiju i zavisnost, čitao o psihodeličnom pečurkama i napravio lom u organizmu.

Nakon ubrizgavanja čaja od ovih pečuraka pojavila se zbunjenost, dijareja, žutica, mučnina i povraćanje krvi. Počeli su da mu otkazuju pluća, bubrezi.

Posle lekarskih pregleda ustanovljeno je da ima gljivu pronađenu u krvi koja je bila ista vrsta psihdelične gljive koju je uneo injekcijom u organizam.

Lečen je u bolnici mesec dana.

Prema rečima koautora izveštaja o ovom slučaju psihijatra Curtis McKnight iz St. Joseph’s Hospital and Medical Center in Arizona, ističe da se psihodelične pečurke, upotrebljavaju u lečenju deprsije i poremećaja upotrebe supstanci, ali na kontrolisan i bezbedan način.

U Oregonu je u novembru dozvoljena upotreba psihodeličnih pečuraka za psihijatrijsko lečenje. Sada se radi i na legalizaciji u drugim državama SAD.

Lekari ističu da se ljudi moraju edukovati da ne uzimaju sami psihodelične pečurke jer mogu izazvati neželjene efekte, kao što se videlo na pomenutom pacijentu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime