Ni Srbiju nije zaobišao H1N1, takozvani "svinjski grip". Nažalost, do sada su od posledica novog gripa umrle 32 osobe, potvrđeno je 435 slučajeva obolelih, a najavljuje se da počinje drugi talas pandemije. S obzirom da nećemo naprosto obustaviti sve svoje aktivnosti i sedeti kod kuće da slučajno ne bismo "zakačili" virus, ne možemo sa 100% sigurnosti reći da ćemo ostati nezaraženi.

Ali sa 99.99% možemo. Sve zahvaljujući novoj ActiProtect antivirusnoj maski farmaceutske kompanije GlaxoSmithKline (GSK), koja je od sada dostupna u apotekama u Srbiji.

ActiProtect antivirusna maska koristi virucoat tehnologiju, koja dokazano uništava ubija 99.99 odsto virusa H1N1, ali to isto čini i sa svim drugim virusima gripa, i to u roku od 60 sekundi. "Kvaka" je u niskom nivou PH vrednosti na površini maske, što je slično ljudskim ćelijama. Da bi se virus razmnožio i proširio, potrebno je da dođe u dodir sa živim ćelijama. Virus gripa ima kukicu na svojoj površini pomoću koje se “zakači” na površinu ćelije domaćina. Sredina sa niskim PH (kisela sredina) ćelije domaćina pokreće promene na kukicama virusa, i na taj način mu olakšava ulazak. Ovo je kritičan momenat za početak replikacije virusa.

S obzirom da virucoat održava konstantno nizak pH nivo na površini maske, slično ljudskoj ćeliji, virus biva "prevaren" i otvara svoje kukice spremajući se za razmnožavanje. Na taj način virus postaje trajno neaktivan i neinfektivan. ActiProtect zaustavlja prolaz živog virusa gripa kroz masku istovremeno uništavajući virus pri kontaktu, čime se sprečava širenje virusa gripa prilikom rukovanja maskomPošto virucoat sloj ostaje stabilan 24 časa, maska je efikasna ceo dan, štiteći nosioca maske bez daljeg prenošenja živog virusa.

Osim ActiProtect maske, kompanija GlaxoSmithKline je poznata i po drugim brendovima, kakvi su Panadol, Sensodyne, Aquafresh ili Coldrex. Za više informacija posetite gsk.com, ili pozovite kontakt telefon 011/310-5742.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime