Stopala su često vrlo nepravedno zapostavljen deo tela kada je intenzivna i svakodnevna nega u pitanju.

Evo zašto je to slučaj i kako da unapredite negu stopala.

Dok se tuširamo sapunica pada na naša stopala i često iz kade izađemo a da ih nismo posebno oprali, upravo misleći da ih je voda sprala. Neophodno je sapunom dobro oprati svaki deo stopala a posebno regiju između prstiju, pošto je topla i vlažna sredina stopala savršeno mesto za razvoj gljivica i bakterija. Sapun ima aseptično svojstvo i sposoban je da svakodnevno ukloni jedan deo bakterija, piše na sajtu Ordinacije Dermatim iz Beograda.

Nakon tuširanja ili uveče pre spavanja kožu stopala treba namazati glicerinskim ili vazelinskim kremama. Kožu stopala suše čarape, ona trpi pritisak celog tela i može biti sklona zadebljavanju pa čak i pucanju. Da bi se ovo predupredilo svakodnevna nega je jako važna.

Dva puta mesečno stopala treba potopiti u vodu u kojoj je dodato sasvim malo sirćeta i nakon 15 minuta kamenom ili šmirglom za stopala blago sastrugati višak kože. Prečesto struganje biće stimulans za kožu da ubrzano pravi novu pa će koža dodatno pucati i zadebljavati.

Kako rešiti problem zadebljane kože i kada je potrebno obratiti se dermatologu pročitajte na stranici Ordinacije Dermatim.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime