Mislite da ste mnogo posebni? Možda. Ali kada popijete baš i niste. Psiholozi tvrde kako se svi ponašamo u okvirima četiri glavne grupe karaktera kada popijemo.

Naučnici Univerziteta Missouri smatraju da se čak 40% tako može opisati kao Hemingvej, što je samo po sebi dovoljno objašnjenje. Radi se o ekipi koja nema neke veće promene raspoloženja i vrlo je teško prepoznati kada su trezni, a kada pijani. Oni uvek izgledaju ili trezno ili pijano.

Nešto je radikalnija promena u grupi Meri Popins. Kod ove grupe primetne su promene u svesti, intelektu i ponašanju. Oni  postaju znatno ekstrovertniji i ekspresivniji nego u “normalnom” stanju.

U sledeću grupu spadaju oni koji pokazuju karakteristike Luckastog profesora, a radi se o uglavnom stidljivim i tihim ljudima koji se otvore posle par kapi alhokola. Tada postaju samouvereni, brbljavi i luckasti…

Na kraju tu je i prilično neprijatni Gospodin Hajd koga nikako ne želimo da vidimo kada pije. On sasvim menja stanje svesti i postaje agresivan, nasilan i uvredljiv.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime