Poreklo korona virusa je i dalje nepoznato. Niko za sada nije siguran odakle se i kako pojavio virus koji hara svetom. Najrasprostranjenija teorija je da je životinja zarazila čoveka. To se verovatno desilo na pijaci u Vuhanu među divljim životinjama koje se tamo prodaju. Šišmiš je zarazio životinju pangolin, kome inače preti istrebljenje. A onda je on zarazio čoveka.

Neki stručnjaci smatraju da možda ni to nije uzrok, jer neki zaraženi nisu bili na takvim pijacama.

Ima istraživača koji smatraju da je virus zapravo slučajno izašao iz laboratorije koja radi ispitivanja na šišmiša. Desio se incident u laboratoriji u laboratoriji koja je blizu pijace.

Ali ni ova teorija ne pije vodu za mnoge istraživače i ima dokaza da je virus zaista evoluirao u prirodi.

Tako da su stručnjaci ipak sigurni da je virus prešao na čoveka sa životinje.

Sve u svemu, za istraživače i stručnjake posla ima na pretek. Nauka mora da bude egzaktna a istraživanja se nastavljaju kako bi se doznalo što više o korona virusu koji je veoma smrtonosan za čoveka.

Zanimljivo je da se ne zna tačno ni koliko virus cirkuliše među ljudima. Poslednja teorija je da se pojavio mnogo pre kraja decembra kao što se prvobitno smatralo. Odnosno, po svemu sudeći je da je među ljudima od novembra prošle godine a možda i ranije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime