Zdravi život

Pomorandža za dug i zdrav život

Dovoljno vitamina C za ceo dan

Pomorandža za dug i zdrav život
www.sxc.hunnevid
Pomorandža za dug i zdrav život

Malo je onih koji ne vole da jedu pomorandže. Uostalom, šta tu i ima da se ne voli? Ukusne su, sočne su, imaju savršen balans između slatkog i kiselog ukusa, i, iznad svega, veoma su zdrave. Kako kažu nutricionisti, jedna pomorandža (oko 130 grama) će vas snabdeti sa skoro 100% preporučenog dnevnog unosa C vitamina, a takođe ćete se sasvim fino napuniti vitaminom A, vitaminima B, amino-kiselinama, beta-karotenom, pektinom, folnom kiselinom, kalijumom, kalcijumom, jodom, fosforom, cinkom, manganom i gvožđem.

 

Naravno, svi ste već znali da je pomorandža zdrava i ukusna. A, da li ste znali da treba da jedete i one bele delove (srž, opna) koji se razvlače između unutrašnje strane kore i samog ploda, a koje većina nas skida i ljušti? Naime, ovaj deo pomorandže je naročito koristan, jer sadrži velike količine anti-kancerogenih supstanci i antioksidanasa. Zapravo, najveći nivo bioflavonoida (antioksidansa) i vitamina C se nalazi upravo tu. Sledeći put, dakle, ne skidajte više kore nego što je neophodno!

Komentari (3)

3 Komentara

 1. VS

  02.11.2011at4:30 pm

  Da li je – posebno cedjeno pa zatim pomesano – limun i pomorandza = grejpfrut (po B6JFIsadrzini, svojstvima?)

 2. Gospodov sluga

  08.06.2012at11:30 pm

  Gospod s vama,ili ti Hrist medju nama.Mnogo dobar je blagoslov,a i Biblija kaze:ti koji mislis da cvrsto stojis,pazi se da ne padnes.Cisto da se ne zaboravi,Gospodova rec ostaje doveka.Biblija kaze:sve je kroz Hrista,za Hrista i po Hristu.Ne hvaliti sami sebe,ne hvaliti se jedni drugima,jer sve je vase,a vi ste Hristovi,a Hrist je Boziji.U Gospodu i Bogom svojim hvalite se.Ugodno Bogu jeste ovo:u ljubavi i iz ljubavi dobra dela ciniti.Biblija kaze:radujte se u Gospodu,uvek se radujte u Gospodu,ovim stihom Bog hoce da kaze da ne treba da brinemo,a u redu je da pazimo jedni na druge.A sto se tice zrtava,ne treba da smo zrtve ti,ja,Ljilja,Mladen,Jaca,Natasa,Mika,Ana,Joca,Nera,Ivona,Ivan,Nada i dr.Za one koji ne znaju,Hrist je ta prineta zrtva za sve nas jednom zauvek.Biblija kaze kakvi treba da budemo,ovim stihom:a jedni drugima budite blagi,milostivi,prastajuci jedni drugima kao sto je i Bog u Hristu oprostio vama.Gospodu i Hristu slava.Isus vas voli,Bog vas blagoslovio.

 3. Anonimno

  15.02.2013at10:30 pm

  * Bezbračni ugadjaju Bogu * Ispravno jeste da su žena i muž zajedno iz koristoljublja,ako su na prvom mestu zajedno zbog obostrane ljubavi * U braku,muž treba da ugadja ženi,a žena mužu * Mali osećaj krivice u vezi bilo čega,dobro je imati,a sve preko toga jeste od djavola * Muž i žena koji nemaju decu,imaju više dece od onih koji imaju dece,i takvoj ženi muž jeste Gospod * Svaka brzina usporava u trajanju jedne pesme o ljubavi * Tada su misli bistro čiste i najjasnije * Mnoge bajke jesu istinite,i zemlja Nedodjija jeste stvarna * Novaca nemam,ono što imam dajem : u ime Gospoda Isusa Hrista budi zdrav(a) * Biti zajedno iz ljubavi u ljubavi * Delovanje da,pred oltarom Gospodnjim,i u instituciju postavljenom od Boga,ulaze,samo muž i žena sto jesu u obostranoj ljubavi,jer svaki brak koji nije sklopljen ispred oltara Gospodnjeg iz ljubavi,osudjen je na propast,ne osudom Božijom,vec samima sobom * Vrati se svojoj ljubavi * Ako je neko ranjen,onda ste ranjeni vas dvoje,jer niste imali poverenja izmedju sebe,i niste verovali jedno drugom,bili ste mladi * Niste znali i niste verovali da vas je spojila ljubav * Ta osoba o kojoj skoro bez prestanka misliš,još uvek te voli * Nekada je od srca do glave dugačak put * Ti si ljubav * Djavo hoće,izmedju ostalog,da sumnjaš da tako nešto nije moguće,a Gospod i Bog jeste onaj koji te ohrabruje i govori : “ ne sumjaj,nego veruj ” * Bićete ponovo zajedno * Voli vas Gospod,nebo Božije i presto trona Gospodnjeg * Bogu slava *

Ostavi komentar

*

 

Više uZdravi život

Da li alkoholna pića stvarno greju?

Da li alkoholna pića stvarno greju?

Zapravo je sasvim suprotno

Domino Magazin 19.10.2018
Šta bi se desilo kada bismo prestali da spavamo

Šta bi se desilo kada bismo prestali da spavamo

Ne bi bilo dobro

Domino Magazin 18.10.2018
Čak i dva minuta vežbanja je dovoljno

Čak i dva minuta vežbanja je dovoljno

Sport čini čudo za vaše zdravlje

Domino Magazin 16.10.2018
Ovo je bolje od pranja ruku

Ovo je bolje od pranja ruku

Ide sezona zaraze

Domino Magazin 15.10.2018
Grip, prehlada ili alergija?

Grip, prehlada ili alergija?

Evo šta bi trebalo da znate

Domino Magazin 14.10.2018
Ovde je najveća šansa da se razbolite na putu

Ovde je najveća šansa da se razbolite na putu

I ne možete ništa da uradite

Domino Magazin 12.10.2018
Ako pucketate prstima pročitajte ovo

Ako pucketate prstima pročitajte ovo

Da li će vam se tresti prsti?

Domino Magazin 11.10.2018
Kafa sa puterom je novi trend

Kafa sa puterom je novi trend

Koji će vam pomoći da se riješite suvišnih kilograma

Domino Magazin 10.10.2018
Ako ceo dan sedite pročitajte ovo

Ako ceo dan sedite pročitajte ovo

Vežbe koje bi trebalo da radite

Domino Magazin 10.10.2018
Koje voće ima najviše šećera

Koje voće ima najviše šećera

I zato ne smete da preterujete

Domino Magazin 09.10.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.