Malo je onih koji ne vole da jedu pomorandže. Uostalom, šta tu i ima da se ne voli? Ukusne su, sočne su, imaju savršen balans između slatkog i kiselog ukusa, i, iznad svega, veoma su zdrave. Kako kažu nutricionisti, jedna pomorandža (oko 130 grama) će vas snabdeti sa skoro 100% preporučenog dnevnog unosa C vitamina, a takođe ćete se sasvim fino napuniti vitaminom A, vitaminima B, amino-kiselinama, beta-karotenom, pektinom, folnom kiselinom, kalijumom, kalcijumom, jodom, fosforom, cinkom, manganom i gvožđem.

 

Naravno, svi ste već znali da je pomorandža zdrava i ukusna. A, da li ste znali da treba da jedete i one bele delove (srž, opna) koji se razvlače između unutrašnje strane kore i samog ploda, a koje većina nas skida i ljušti? Naime, ovaj deo pomorandže je naročito koristan, jer sadrži velike količine anti-kancerogenih supstanci i antioksidanasa. Zapravo, najveći nivo bioflavonoida (antioksidansa) i vitamina C se nalazi upravo tu. Sledeći put, dakle, ne skidajte više kore nego što je neophodno!

3 KOMENTARI

  1. Gospod s vama,ili ti Hrist medju nama.Mnogo dobar je blagoslov,a i Biblija kaze:ti koji mislis da cvrsto stojis,pazi se da ne padnes.Cisto da se ne zaboravi,Gospodova rec ostaje doveka.Biblija kaze:sve je kroz Hrista,za Hrista i po Hristu.Ne hvaliti sami sebe,ne hvaliti se jedni drugima,jer sve je vase,a vi ste Hristovi,a Hrist je Boziji.U Gospodu i Bogom svojim hvalite se.Ugodno Bogu jeste ovo:u ljubavi i iz ljubavi dobra dela ciniti.Biblija kaze:radujte se u Gospodu,uvek se radujte u Gospodu,ovim stihom Bog hoce da kaze da ne treba da brinemo,a u redu je da pazimo jedni na druge.A sto se tice zrtava,ne treba da smo zrtve ti,ja,Ljilja,Mladen,Jaca,Natasa,Mika,Ana,Joca,Nera,Ivona,Ivan,Nada i dr.Za one koji ne znaju,Hrist je ta prineta zrtva za sve nas jednom zauvek.Biblija kaze kakvi treba da budemo,ovim stihom:a jedni drugima budite blagi,milostivi,prastajuci jedni drugima kao sto je i Bog u Hristu oprostio vama.Gospodu i Hristu slava.Isus vas voli,Bog vas blagoslovio.

  2. * Bezbračni ugadjaju Bogu * Ispravno jeste da su žena i muž zajedno iz koristoljublja,ako su na prvom mestu zajedno zbog obostrane ljubavi * U braku,muž treba da ugadja ženi,a žena mužu * Mali osećaj krivice u vezi bilo čega,dobro je imati,a sve preko toga jeste od djavola * Muž i žena koji nemaju decu,imaju više dece od onih koji imaju dece,i takvoj ženi muž jeste Gospod * Svaka brzina usporava u trajanju jedne pesme o ljubavi * Tada su misli bistro čiste i najjasnije * Mnoge bajke jesu istinite,i zemlja Nedodjija jeste stvarna * Novaca nemam,ono što imam dajem : u ime Gospoda Isusa Hrista budi zdrav(a) * Biti zajedno iz ljubavi u ljubavi * Delovanje da,pred oltarom Gospodnjim,i u instituciju postavljenom od Boga,ulaze,samo muž i žena sto jesu u obostranoj ljubavi,jer svaki brak koji nije sklopljen ispred oltara Gospodnjeg iz ljubavi,osudjen je na propast,ne osudom Božijom,vec samima sobom * Vrati se svojoj ljubavi * Ako je neko ranjen,onda ste ranjeni vas dvoje,jer niste imali poverenja izmedju sebe,i niste verovali jedno drugom,bili ste mladi * Niste znali i niste verovali da vas je spojila ljubav * Ta osoba o kojoj skoro bez prestanka misliš,još uvek te voli * Nekada je od srca do glave dugačak put * Ti si ljubav * Djavo hoće,izmedju ostalog,da sumnjaš da tako nešto nije moguće,a Gospod i Bog jeste onaj koji te ohrabruje i govori : “ ne sumjaj,nego veruj ” * Bićete ponovo zajedno * Voli vas Gospod,nebo Božije i presto trona Gospodnjeg * Bogu slava *

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime