Ambrozija, sunce, kanadske topole i sve i svašta izazivaju te grozne alergije od kojih su nam crvene oči, boli nas grlo, šmrčemo po ceo dan. Alergije muče veliki broj ljudi, šire se i kao da im nema leka. Ali evo i najnovijih otkrića koja mogu pomoći u borbi protiv alergija.

Lekovi

Lekovi protiv alergija nekim ljudima ne pomažu. Zato oprezno s lekovima. Posavetujte se s lekarom o leku koji bi vama najviše koristio.

Pogoršanje

Nažalost svake godine broj alergija raste, lista alergena je sve duža. Stručnjaci smatraju da na to utiču i klimatske promene ali i zagađenje. 

Inekcije

Alergijske inekcije pomažu u mnogim situacijama ali ako ste, recimo alergični na ambroziju inekcije vam neće pomoći. Inekcije su dobre za ljude koji pate od više vrsta alergija tokom godine a ne za jednosezonske.

Višak kilograma

Trebalo bi voditi računa o višku kilograma, jer to utiče na rad pluća pa se mogu razviti alergije, čak i astma. Zato vodite zdrav život, izbacite šećere, gazirana pića, vežbajte, pite dosta vode i družite se s pozitivnim ljudima.

Pravovremeno

Za ljude koji su skloni alergijama veoma je važno početi s lečenjm na vreme a ne onda kada alergija već počne da ih muči. Kada nos počne da curi, grlo da peče, kašalj nikako da prođe već je kasno.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime