Pobedite alergije

Stvari koje bi trebalo da znate

Ambrozija, sunce, kanadske topole i sve i svašta izazivaju te grozne alergije od kojih su nam crvene oči, boli nas grlo, šmrčemo po ceo dan. Alergije muče veliki broj ljudi, šire se i kao da im nema leka. Ali evo i najnovijih otkrića koja mogu pomoći u borbi protiv alergija.

Lekovi

Lekovi protiv alergija nekim ljudima ne pomažu. Zato oprezno s lekovima. Posavetujte se s lekarom o leku koji bi vama najviše koristio.

Pogoršanje

Nažalost svake godine broj alergija raste, lista alergena je sve duža. Stručnjaci smatraju da na to utiču i klimatske promene ali i zagađenje. 

Inekcije

Alergijske inekcije pomažu u mnogim situacijama ali ako ste, recimo alergični na ambroziju inekcije vam neće pomoći. Inekcije su dobre za ljude koji pate od više vrsta alergija tokom godine a ne za jednosezonske.

Višak kilograma

Trebalo bi voditi računa o višku kilograma, jer to utiče na rad pluća pa se mogu razviti alergije, čak i astma. Zato vodite zdrav život, izbacite šećere, gazirana pića, vežbajte, pite dosta vode i družite se s pozitivnim ljudima.

Pravovremeno

Za ljude koji su skloni alergijama veoma je važno početi s lečenjm na vreme a ne onda kada alergija već počne da ih muči. Kada nos počne da curi, grlo da peče, kašalj nikako da prođe već je kasno.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *