Znamo da se hrana mora pametno kombinovati, zato vas podsećamo na loše kombinacije, jer one mogu da utiču na vaše zdravlje, da izazovu probleme s varenjem, umor, nedostatak minerala, vitamina.

Pica i salame

 

 

Ovo je loša kombinacija jer salame, šunke, kobasice povećavaju već veliku dozu soli i zasićenih masti koji se stavljaju na picu. Zato nutricionisti preporučuju pice s povrćem.

Beli hleb i džem

 

 

Nije dobro jesti za doručak previše šećera, jer šećer onda naglo poraste a zatim i naglo padne što ne prija vašem organizmu. Umesto belog trebalo bi jesti integralni hleb a još ako ga namažete medom ili puterom od kikirija to je prava kombinacija.

Pljeska i pomrfit

 

 

Zbog previše masnoće, aditiva i šećera ovo nije baš neka kombinacija, jer se stvaraju citokini koji izazivaju upalne procese, ubrzvaju starenje. Pljeska i salata su dobitna kombinacija.

Žitarice i mleko

 

 

Ovi proizvodi sadrže ugljenohidrate koji naglo povećavaju šećer u krvi. Pakovanja jutarnjih žitarica više liče na slatkiše nego na zdrav doručak. Jedite ih s vodom, jogurtom i dodajte orašaste plodove.

Meso i krompir pire

 

 

Ovakav obrok ima previše zasićenih masti iz mesa i dodatog putera u pireu i veoma je loša kombinacija.Klikni Like da i drugi vide!