Generalno ima tegoba koje češće muče žene nego muškarce. Ovo je tekst o tome, kako pomoći sebi ako imate neke od ženskih boljki.

Bol u leđima

Žene često pate od bolova u donjem delu leđa, pre svega zbog trudnoće, menstruacija i grudi. Često ovaj bol prouzrokuju slabi mišići stomaka, zato vežbajte svakog dana, ojačajte trbušne mišiće pa će i bol proći.

Umor

Posao, kuća, deca, snabdevanje zamore ženu čak i kad je najorganizovanija. Zato se žene često osećaju umorno i iscrpljeno. Ako ste umorni skoro svakog dana, osećate se slabašno i bezvoljno bilo bi dobro uraditi analizu krvi. Tako ćete biti sugirni da li je neki poremećaj u pitanju ili vam je potrebno samo veće angažovanje vaših ukućana.

Naduven stomak

Naduven stomak je često simptom raka jajnika. Ukoliko imate naduven stomak više od desetak dana nemojte misliti da je od loše hrane ili varenja. Posetite lekara, budite odgovorni prema samoj sebi.

Depresija

Nemojte reći, ko nije u jesen depresivan. Ima i toga, jesenja depresija je moguća ali depresija može biti i znak upozorenja. Depresija i anksioznost mogu biti rani simptomi anemije, bolesti štitne žlezde ili menopauze.

PMS

Loše raspoloženje i zadržavanje vode u telu koje pogađa brojne žene uoči menstruacije ublažava se unošenjem magnezijuma u organizam. Magnezijum pojačava proizvodnju dopamina koji je odgovoran za dobro raspoloženje, a sprečava i zadržavanje vode u telu. Ako uzimate dovoljno pasulja, zelenog povrća celovitih žitarica unećete i tako potreban magnezijum.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime