Podaci pokazuju da sve veći broj ljudi ima problema sa kožom zbog posledica sunčanja. Doktori ipak ističu kako je sve to moguće izbeći ako samo malo pripazite. Evo pravila koje bi trebalo da znate.

Obavezno pripremite kožu za sunčanje

Pre izlaganja suncu, kožu je potrebno pripremiti. A to znači da uradite piling i čišćenje, kao i primenu krema koje sadrže vitamine C, A i E i koenzim Q10. Takve kreme kožu će dobro hidratizirati i povećati joj elastičnost.

Nikako bez krema za sunčanje

Koristite visok faktor zaštite. Ali obratite pažnju da ih redovno nanosite na svaka dva sata kao i posle izlaska iz vode.

Zaštitite oči

Nosite dobre naočare za sunce sa UV zaštitom.

Izbegavajte sunce od 11 do 16 sati

Najintenzivnije štetno zračenje je u vremenu od 11 do 16 sati. Tada se jednostavno nemojte sunčati, pošto vam ni krema neće pomoći.

Posle sunčanja

Briga za kožu ne završava se odlaskom sa plaže. Vrlo je važno da se nakon sunčanja i kupanja istuširate. A onda kožu namažite hidratantnom kremom bogatom vitaminima.

Ishrana je važna

Pijte dovoljno tečnosti, pre svega vode. Važno je da jedete paradajz, šargarepu i drugo obojeno voće kako bi koža dobila dovoljno pigmenta i zaštitila se prirodnim putem.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime