Zablude će nas upropastiti a svi smo kao pametni i obavešteni šta nam je činiti kako bi dugo živeli. Ali kad pročitamo šta kažu stručnjaci često se iznenadimo.

 
Saveti Dr Davida Argusa, jednog od najboljih svetskih stručnjaka za rak, stvarno su posebni.
 
Visoke podpetice
 
One su toliko loše da bi trebalo odmah sve baciti u kantu za đubre. Neudobne visoke podpetice izazivaju upale koje su povezane s nekim od najzabrinjavajućih degenerativnih bolesti uključujući bolesti srca, Alzheimerovu bolest, karcinom, autoimune bolesti, dijabetes i ubrzano starenje. 
 
Sedenje ubija 
 
Ljudi koji previše sede skloni su gojaznosti, dijabetesu, kardivaskularnim bolestima. Nije dovoljno vežbati po sat vremena dva puta nedeljno. Krećite se što više, šetajte, ustanite svakih dvadesetak minuta koje provodite za kompjuterom.
 
Jedite u isto vreme
 
Treba se držati rutine, jesti uvek u isto vreme. Ako je telo lišeno očekivanog ručka u podne, osim osećaja gladi, povećaće se proizvodnja hormona stresa kortizola, koji mu govori da se talože masnoće i štedi energija. 
 
Kafica
 
Jutarnja kafica je odlična za vaše zdravlje, kaže doktor Argus.
 
Smrznuto voće i povrće
 
Doktor tvrdi da je bolje konzumirati smrznuto voće i povrće, koje je ubrano u pravo vreme i sačuvana je njegova nutritivna vrednost. Upozorava da danas sveže voće i povrće kada stigne na našu trpezu ne sadrži ni približno istu hranljivu vrednost kao kada je bilo ubrano i sveže.
 
Bez vitaminskih dodataka
 
Izbegavajte vitaminske dodatke ishrani. Brojne su studije pokazale da je uzimanje vitaminskih dodataka povezano s povećanim rizikom od ozbiljnih bolesti poput raka. Telo stvara slobodne radikale koji se bore protiv loših ćelija a ako blokirate taj proces obilnom količinom vitamina blokirate prirodnu sposobnost tela da bude uravnoteženo.  
 
Deca
 
Ako imate decu veća je verovatnoća da ćete živeti duže. Uz decu ćemo ostati duže fizički i mentalno aktivni. 
 
Čaša crnog vina
 
Čaša crnog vina smanjuje rizik od srčanih bolesti. 
 
Smeh
 
Smeh je dragocen saradnik u očuvanju mentalnog i fizčkog zdravlja. Podstiče opuštanje endorfina i seratonina, hormona koji će umanjiti stres i uticati na povećanje osećaja sreće. 
 
Sve ovo piše u knjigi dr Davida Agusa “A Short Guide To A Long Life”.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime