Mlečni proizvodi
"To je prva stvar koju kažem pacijentima", kaže nutricionistkinja Kimberly Snyder. "Priroda nije planirala da ljudi piju mleko drugih životinjskih vrsta, posebno kada su odrasli. Kada radimo protiv zakona prirode, uvek se dogode problemi", kaže Kimberly i dodaje da kalcijum postoji i u mnogim biljakama. Varenje mleka može da pokrene brojne negativne reakcije u našem telu.

Rafinisani ugljenihidrati
"U širokom luku izbegavajte ove namirnice", savetuje Melissa Costello. " Oni ne pomažu našem telu ni nutricionistički ni duhovno. Čak sasvim suprotno, iz tela izvlače i iscrpljuju energiju koja nam je itekako potrebna u toku dana."

Hrana sa skrivenim šećerima
Proizvođači hrane dodaju šećer čak i tamo gde ne biste pretpostavili. Recimo u umake, kečap, sokove i začine za salatu. Čitajte sadržaj na proizvodima i smanjite svakodnevni unos šećera u organizam.

Hrana sa veštačkim aditiva
To je industrijska hrana. Bolje jedite cele namirnice. Kada jedemo prave, cele namirnice, nutrijenti koji sadrže stvarno deluju na naše telo, kako bi ili obavljali određenu funkciju ili kako bi postali konstruktivni deo vašeg tkiva- od vaših mišića, imunih ćelija pa sve do kostiju i kože.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime