Predstoji nam još jedan doček ali već posustajemo. Dotukoše nas sarme, pečeni prasići, torte. Ne očajavajte. Naredne dane posvetite se zdravoj ishrani, šetajte, plivajte, vežbajte.

 
Povrće
 
Na pijaci može da se kupi odlična blitva, spanać, kelj, brokoli, kupus, zelena salata. Ovo povrće je odlično za izbacivanje svakavih toksina, pomaže radu jetre. 
 
Bundeva
 
Tokom zime bundeva je dragocena. Možete da napravite supu, pire, da je pečete u rerni, napravite piticu. Šta će vam drugi slatkiši kad imate bundevu.
 
Limun
 
Sigurno znate da su limun, narandže dobri za čišćenje organizma. Mogu se konzumirati kao sokovi, možete da ih grickate kao jabuke, da napravite voćne salatice. Naravno, sve to bez šećera. 

Voda
 
Ne zaboravite da pijete dovoljne količine vode ili čajeva koji su dragoceni u ovim zimskim danima. Majčina dušica, nana, rtanjski, kamilica izbor je toliko veliki da svako može da nađe nešto za sebe.

Vežbanje
 
Šetnja, vežbe, plivanje, klizanje šta ko voli nek izvoli. Bez fizičkih aktivnosti nema zdravog života. A mogućnosti ima, samo se treba potruditi i naterati sebe. Kada jednom krenete videćete koliko se bolje osećate posle dobre šetnje, vežbe ili plivanja. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime