Nije potrebno da gladujete niti da budete na nekakvim nezdravim dijetama. Višak kilograma može se na razuman način smanjiti. Treba znati i biti uporan.

 
A saveti su ovi:
 
Grickanje
 
Nemojte grickati džipsove, keksiće, čokoladice i svašta još dok gledate svoju omiljenu seriju ili utakmicu. Kad doručkujete, ručate ili večerate jedite dovoljno, budite siti i nemojte čim ustanete od stola da kopate po kuhinji šta bi još moglo da se gricne. Upravo to što se gricne stvara ono salce oko kukova, na stomaku, na butinama. 
 
Fizička aktivnost
 
To već i vrabci na grani znaju da je za mršavljenje potrebno više fizičkih aktivnosti. Vežbajte, plivajte, šetajte, budite fizički aktivni i istopiće se višak masnoća. Bez fizičkih aktivnosti nema mršavljenja, pa kad to imate u vidu onda požurite i vežbajte.
 
Hrana
 
Često zavaravamo sebe da ne jedemo ono što nas goji. Kao jedemo salatice a ono činija puna makarona, pršute, majoneza. Pa koga vi to lažete? Naravno, sami sebe. Tome mora doći kraj. Saznajte šta nije zdravo, korisno, od čega se najviše goji i menjajte ishranu. Budite čvrsti, ne odustajte.
 
Tanjiri
 
Ovo je već poznata caka koju preporučuju stručnjaci. Ako želite da smršate jedite iz manjih tanjira. A kada peti put želite da napunite tanjirić upaliće vam se crvena lampica za uzbunu, o, pa zar toliko jedem. Mali tanjiri uvek pale.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime