Optimisti žive duže i zdraviji su od pesimista, pokazalo je istraživanje naučnika sa Univerziteta Pittsburgh. Žene koje su na život gledale sa pozitivne strane i koje su očekivale lepe stvari u životu imale su 30 posto manje šanse da će umreti od bolesti srca u prvih osam godina studije. Optimisti su ređe obolevali od dijabetesa ili visokog pritiska.

"Sa druge strane neprijateljski nastrojene žene imale su 16 posto više šanse da preminu u toku istraživanja. Mislim da bi trebalo odrediti terapiju koja će pomoći ljudima da promene svoje negativne stavove pa da vidimo kako će oni uticati na zdravlje", kaže doktorka Hilary Tindle koja je vodila istraživanje.

1 KOMENTAR

  1. A uostalom optimisti i ljepse izgledaju nego pesimisti, uvijek su nasmejani, vedrog duha, zadovoljni svojim izgledom i onim sto imaju i nose. Optimisti se lakse i realnije suocavaju sa problemima, i uvijek pobijede svaku nevolju sa osmijehom na licu:) Zato – budite uvijek nasmejani, srecni, veseli i kad ste tuzni ili nesretni tad se smijte jos vise, ne dozvolite da vam se na licu tuga oslika, prekrijte je jednim velikim smjeskom, na kome ce svi pozavidjeti :)))))

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime