Nisu svi jogurti dobri za mršavljenje. Inače, jogurt jeste odlična hrana za naš organizam i za mršavljenje. Ali nisu svi jogurti dobri. Zato treba pažljivo čitati sastav a pre toga se uputiti šta ne treba da bude u jogurtu ako želite da smršate.

Kada kupujete jogurt proverite da li ima dodatog šećera što nikako nije dobro. Takođe je važno da ima nizak sadržaj masti alil mora da je ima.

Ako na etiketi piše da je jogurt a unutra je nešto kremasto to onda nije proizvod koji želite. Ovakva vrsta kremastog jogurtaobično ima veliku količinu šećera a to može uticati na vašu težinu. I umesto da smršate vi dodate još neki kilogram.

I nemojte da vas zavara kada na jogurtu piše da ima šećer od trske, smeđi kod koga često piše da je dobar za zdravlje. Nije tačno, ovo su šećeri kojih se treba kloniti.

Dobro je da u jogurtu nema mnogo masti, ali nije dobro ako je nema dovoljno. Onda ćete biti češće gladni i jesti više nego što treba. Rezultat naslućujete, višak kilograma.

Jogurti koji se ne prave od mlečnih proizvoda nisu uvek zdravi kao što piše. Ovakvi jogurti se prave od mlečnih alternativa koje obično nemaju protein i sadrže puno masti. Dakle, mnogo je kaloričan i uglavnom sadrži veliku količinu zasićenih masti, nema kalcijuma. Možda vam treba baš ovakav jogurt ali svakako proverite sadržaj i posavetujte se sa nutricionistom.

Sve u svemu čitanje etiketa na jogurtima je važno, jer se često prodaje dobra reklama i pakovanje a ne sadržaj.